Foto: Facebook Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland
Maassluis

22-jarige man uit Maassluis aangehouden na achtervolging

Afgelopen nacht zagen agenten in de omgeving van de Berlagestraat in Rotterdam een auto rijden die hun aandacht trok. De politie wilde een het voertuig controleren, maar de Maassluizer negeerde het stopteken waarna een achtervolging ontstond.

”Omdat de route die de bestuurder door de wijk Lage Land ( Nabij Capelle aan den IJssel) volgde enigszins onlogisch leek, besloot de politie een algemene controle te gaan uitvoeren. Maar daar dacht de bestuurder van de auto heel anders over. Hij trapte het gas in en ging er met gierende banden vandoor.

Na een korte achtervolging dacht de bestuurder dat hij lopend meer kans zou hebben de agenten van zich af te schudden. Maar deze gedachte kwam al snel bedrogen uit. In een wanhoopsdaad gooide hij de sleutel van de auto waarin hij reed ook nog weg. De 22-jarige man uit Maassluis werd gepakt en bleek, naast dat hij reed zonder rijbewijs, een zogenaamde OM-veelpleger te zijn. ” Zo meldt de politie op Facebook.

,,De verkeersovertredingen die hij tijdens de achtervolging heeft begaan zullen door het CJIB worden vertaald naar acceptgiro’s met een totaalbedrag van honderden euro’s. De bestuurder verklaarde dat hij honger had gekregen en daarom met de auto onderweg was naar een bekende fastfoodketen. Hij werd aangehouden en ging zowel zonder hamburgers of autosleutel mee naar het bureau in Capelle.” Zo laat Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland weten op Facebook.

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *