Een foto bij de inval in 2016. Foto: Politie
Maassluis

25-jarige oplichter anderhalf jaar de cel in

Een 25-jarige man uit Maassluis werd dinsdagmiddag veroordeeld voor een celstraf van twee jaar waarvan 6 maanden voorwaardelijk, in de rechtbank in Rotterdam. De man werd in 2016 aangehouden in Maassluis voor computervredebreuk, oplichting en witwassen.

De 25-jarige man heeft volgens het Openbaar Ministerie een virus op de site motor-forum.nl gezet. Als iemand op de link klikte werd er een Malware geïnstalleerd op de computer waardoor Tarik B. de toetsaanslagen kon zien zodra iemand inlogde op de sité van ING.

Op deze manier wist hij volgens het OM gebruikersnamen en wachtwoorden van bijna 21.000 personen te bemachtigen. Het geld boekte hij over naar rekeningen van verschillende personen. Ook plaatste hij bestellingen op webshops. Daarnaast verstuurde de man e-mails uit de naam van PostNL. De klanten van ING hebben samen in totaal 17.591,44 eraan verloren.

De man is vandaag veroordeeld voor twee jaar celstraf waarvan 6 voorwaardelijk. Ook moet de man bijna 40.000 euro terugbetalen aan ING. Aldus de WOS.

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *