Een foto bij het incident. Foto: 112Maassluis.
Maasland

50-jarige Maurice R. vrijgesproken voor moord op zijn vrouw in Maasland

50-jarige Maurice R. is vandaag door de rechtbank in Den Haag vrijgesproken van het doden van zijn vrouw op 11 juni 2017 op de Ingeland in Maasland. Volgens de rechtbank kan niet met voldoende zekerheid worden vastgesteld hoe het dodelijke letsel bij het slachtoffer is ontstaan en of verdachte een rol daarbij had.

Achtergrond
Die bewuste nacht belde verdachte met 112. Hij verklaarde dat hij zijn vrouw zwaargewond onder aan de trap had gevonden. Hij wist niet wat er was gebeurd en hoe zij was gevallen. Het slachtoffer, met zeer ernstig letsel aan haar hoofd, overleed diezelfde dag nog aan haar verwondingen.
Vaststaat dat beiden heel veel hadden gedronken. Verdachte heeft echter van meet af aan volgehouden dat hij niets met de dood van zijn vrouw te maken heeft gehad. 

Geen duidelijkheid over ontstaan van het letsel
Er is veel onderzoek gedaan door een forensisch patholoog, forensisch arts en andere deskundigen. Volgens hen is geweld door slaan (veel) waarschijnlijker dan alleen een val, maar zij kunnen geen eenduidige uitspraak doen over de oorzaak van het letsel. Een complexe val van de trap waarbij haar hoofd tegen de muur en de vloer aankwam, kan zeker niet worden uitgesloten.

De rechtbank stelt vast dat de deskundigenrapporten onvoldoende zijn om met zekerheid te zeggen hoe het letsel is ontstaan en of verdachte daarbij een rol heeft gespeeld. Op geen enkele andere manier kan worden opgehelderd wat die nacht is gebeurd.

Vrijspraak
De rechtbank is van oordeel dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs is dat de verdachte het letsel heeft toegebracht waaraan het slachtoffer is overleden. Daarom wordt hij vrijgesproken.

Twee weken geleden eiste het OM 10 jaar celstraf tegen Maurice R. Maar Maurice is nu dus vrijgesproken voor de dood op zijn vrouw. Zij (het OM) heeft twee weken om tegen de uitspraak in hoger beroep te gaan.

Meer informatie over deze zaak ziet u hier: https://112middendelfland.nl/2019/12/donderdag-uitspraak-in-zaak-dood-echtgenote-van-maurice-r/

Lees ook:

More in:Maasland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *