BrandweerMaassluis

Brandweer Maassluis zoekt vrijwilligers voor overdag

Brandweer Maassluis zoekt enthousiaste en gedreven vrijwilligers, man of vrouw, tussen de 18 en 50 jaar oud, die ook overdag beschikbaar zijn en willen meehelpen Maassluis veilig te houden.

De vrijwillige brandweer in Maassluis wordt ingezet bij branden, ongevallen en hulpverleningen maar ook bij reanimaties of dieren in nood. In 2018 kwam dit neer op 263 uitrukken. Ongeveer 80 daarvan waren tijdens kantooruren. De brandweer heeft momenteel voldoende vrijwilligers die ‘s avonds en ‘s nachts beschikbaar zijn maar overdag is de bezetting krapper. Daarom zoekt de brandweer versterking tijdens kantooruren.

Pieperdienst

Gezocht worden mensen die overdag een deel van hun tijd (2 werkdagen of delen daarvan) beschikbaar zijn om, als dat nodig is, te kunnen uitrukken met de brandweer. Deze vrijwilligers zijn niet op de kazerne aanwezig maar gewoon thuis of aan het werk. Maar als hun pieper gaat, kunnen zij snel op de brandweerkazerne aanwezig zijn om met de brandweerwagen naar de plek te gaan waar hulp nodig is.

Informatieavonden

Bent u beschikbaar en heeft u interesse om brandweervrijwilliger te worden? Meld u aan voor een informatieavond op maandag 25 november 2019 of dinsdag 3 december 2019 in de brandweerkazerne aan de Elektraweg 3 in Maassluis. Beide bijeenkomsten starten om 19.30 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar wervingmaassluis@vr-rr.nl. Dringende vragen die niet kunnen wachten tot 25 november of 3 december kunt u ook per e-mail stellen.

Rechten en plichten

Na uw aanmelding wordt een aantal selectietesten gehouden. Na het doorlopen van een brandweeropleiding bent u lid van de vrijwilliger brandweer met alle rechten en plichten die daarbij horen want Maassluis moet 24 uur per dag en 7 dagen per week op zijn brandweervrijwilligers kunnen rekenen. Vrijwilligers bij de brandweer ontvangen een uurvergoeding voor opleiden, oefenen en bij incidenten.

Lees ook:

More in:Brandweer

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *