Maassluis

Burgemeester Edo Haan roept inwoners van Maassluis op maatregelen te volgen

Burgemeester Edo Haan roept inwoners van Maassluis op zich goed te houden aan de maatregelen en adviezen van het RIVM. “Alleen samen kunnen wij het virus indammen.”

Zaterdag 14 maart 2020 is de eerste coronabesmetting in Maassluis geconstateerd. “Ik roep alle inwoners van Maassluis dan ook op om de maatregelen van het RIVM en de GGD te volgen”, zegt burgemeester Haan.

Ambtenaren werken thuis 
De ambtenaren van de gemeente Maassluis werken vanaf maandag 16 maart 2020 zoveel mogelijk thuis. “Wij volgen de landelijke maatregelen, dus onze medewerkers werken thuis als het werk dat toelaat”, legt de burgemeester uit. “De dienstverlening aan onze inwoners gaat in aangepaste vorm gewoon door.”

Volgens de burgemeester is het nu zaak om de crisis samen aan te pakken. Hij roept alle inwoners op de adviezen om verspreiding van het virus te voorkomen zeer serieus te nemen. “Werk thuis als het kan, vermijd contact zoveel mogelijk, vooral met ouderen en mensen met verminderde weerstand.”

Herdenking gaat niet door
De herdenking van het bombardement op Maassluis op woensdag 18 maart 2020 is versoberd tot een kranslegging bij het monument door het college van burgemeester en wethouders. “Ook daarmee volgen wij het landelijk advies om goed te kijken of evenementen met kwetsbare groepen door kunnen gaan”, aldus de burgemeester.

Evenementen met meer dan 100 personen gaan niet door. Burgemeester Haan: “Ik roep organisatoren van kleinere evenementen op goed te kijken welke doelgroepen tot de bezoekers horen en daar naar te handelen.”

“Het is van cruciaal belang dat wij deze crisis samen te lijf gaan. Wij hebben elkaar nu nodig. Alleen door samen op te trekken en de aanwijzingen van de experts te volgen, lukt het ons deze crisis terug te dringen. Ik weet zeker dat ons dit samen gaat lukken”, zegt de burgemeester.

Lees ook:

https://112middendelfland.nl/2020/03/eerste-persoon-in-maassluis-besmet-met-corona/

Lees ook:

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Maassluis