Foto: Pixabay
Den HoornLandelijkMaaslandMaassluisSchipluiden

Drie coronabesmettingen in Maassluis, twee coronabesmettingen in Midden-Delfland

Het aantal coronabesmettingen in Maassluis is gestegen naar 3, ook in Midden-Delfland is het aantal gestegen. In Midden-Delfland zijn nu twee besmettingen, waarvan één in Schipluiden. In welke plaats de tweede besmetting is kan burgemeester Arnoud Rodenburg nog niet bekend maken.

Landelijk
Sinds gisteren zijn 637 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 3631. Onder hen zijn 836 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

30 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 136 mensen overleden aan de ziekte. De meeste overleden mensen zijn tussen de 80 en 84 jaar oud. De jongst overleden persoon is 63 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1180 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (486), Noord-Holland (461) en Limburg (418).

Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Lees ook:

More in:Den Hoorn

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *