Foto bij het drugslab. Foto: Jay Koek
Algemeen

Drugslab in Wateringen groter dan gedacht

Op de Schipluidenseweg in Wateringen werd februari van dit jaar een Drugslab aangetroffen in een bedrijfspand. De drugsvangst was veel groter dan in eerste instantie duidelijk was dat meldt de WOS.

Volgens het OM (Openbaar Ministerie) bleek er op basis van de aanwezige grondstoffen dat er mogelijk zelfs 850 kilo drugs in het pand lag. Eerst werd er van 350 kilo uit gegaan aldus de WOS.

Aanhoudingen
Het arrestatieteam hield 26 februari 6 verdachten aan bij het lab. De hele dag waren rechercheurs en andere onderzoekers bezig in het lab. Na onderzoek bleek het te gaan om de drug Methamfetamine ook wel bekend als Crystal Meth.

Vijf van de zes verdachten zeggen dat ze zijn misleid en dachten dat ze in de bouw zouden gaan werken. De mannen uit Mexico en Dominicaanse Republiek zeiden eerdere dat ze het slachtoffer zijn geworden van mensenhandel, en dat zij onder druk zijn gezet om in het lab te gaan werken.

Een Rotterdamse verdachte mag het onderzoek in vrijheid afwachten. Hij moet wel zijn paspoort inleveren. Drie verdachten uit Mexico blijven vast zitten om dat het vluchtgevaar te groot is. En twee andere verdachten mogen het onderzoek ook in vrijheid afwachten maar eerst moeten zij een Nederlands woonadres hebben. Aldus de WOS.

Lees ook:

More in:Algemeen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *