Foto: Erik Zalm
Den Hoorn

Extra huisartsenpost op sportcomplex SV Den Hoorn

Het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft gaat definitief een specialistische huisartsenpost (HAP) inrichten op het sportpark in Den Hoorn, op de locatie van SV Den Hoorn. Deze sportaccommodatie leent zich goed voor het werk van de specialistische huisartsenpost. Het is de bedoeling dat deze post op maandag 23 maart open gaat.

Waar dient deze HAP voor?
Mensen met gezondheidsklachten die wijzen op besmetting met het coronavirus worden vanaf maandag 23 maart onderzocht op de specialistische huisartsenpost. Door regionaal deze mensen op een speciaal daarvoor ingerichte HAP te onderzoeken, blijven zij apart van andere patiënten op de reguliere huisartsenposten. Er wordt een toename in het aantal besmette mensen verwacht. Met de extra HAP speelt het ziekenhuis hierop in.

Bijkomend voordeel van deze specialistische huisartsenpost is dat de huisartsen en assistenten efficiënt met de beschikbare beschermende middelen kunnen werken. Ze kunnen hierdoor op de locatie een grote hoeveelheid patiënten in een kortere tijd onderzoeken. Ook hoeft de eigen huisarts geen patiënten met verdenking op corona te bezoeken. Wel belt de patiënt eerst met de eigen huisarts. De huisarts maakt dan een afspraak voor hen op de huisartsenpost.

Noodverordening Haaglanden
De burgemeesters in de regio Haaglanden hebben maandag 16 maart een nieuwe noodverordening vastgesteld om de gevolgen van het coronavirus te beperken. In de nieuwe verordening zijn de maatregelen verwerkt die het kabinet gisteren aankondigde: scholen en kinderdagverblijven blijven dicht tot en met 6 april. Dat geldt ook voor eet- en drinkgelegenheden, sportclubs, seksclubs en coffeeshops. Evenementen met meer dan honderd mensen waren al eerder verboden.

De noodverordening stelt gemeenten en politie in staat op te treden als een van de maatregelen overtreden wordt.

Bron: gemeente Midden-Delfland

Lees ook:

More in:Den Hoorn

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *