Brand bij dierenhoek 't Sparretje. Foto: 112Maassluis
AlgemeenMaassluis

Fikse brand bij Dierenhoek ‘t Sparretje in Maassluis

In de nacht van zaterdag 4 januari op zondag 5 januari moest de brandweer omstreeks 02:05 uur uitrukken voor een uitslaande brand bij Dierenhoek ‘t Sparretje aan het Sparrendal in Maassluis. In een gebouw waar onder andere de keuken zat was brand uitgebroken.

Vrijwel direct na aankomst van de brandweer werd er opgeschaald naar het sein ‘middel brand’. Na ongeveer een half uur blussen had de brandweer de brand onder controle.

In het naastgelegen gebouwtje stonden een aantal kooien met daarin konijnen. In totaal zijn er acht konijnen uit dit gebouw gehaald. Zij zijn allen beoordeeld door de dierenambulance, maar hoefden niet mee. Ook is er een slachtoffer gecontroleerd omdat zij rook had ingeademd. Zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De brandweer houdt rekening met brandstichting. De forensische opsporing zal later in de middag onderzoek gaan doen naar de oorzaak van de brand. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844 of Anoniem. via 0800-7000.

Net nieuw
Een medewerker van de dierenhoek vertelde dat het gebouw waar de brand heeft gewoed net was gerenoveerd. Ook de andere gebouwen op het terrein zijn en worden gerenoveerd. De medewerkers zijn daarom ook erg aangedaan en emotioneel door de brand. Wel zijn de mensen van de dierenhoek blij dat er voor als nog niets is overkomen met de dieren.

Foto’s: 112Maassluis

Lees ook:

More in:Algemeen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *