Auto in brand gestoken in Maassluis
Maassluis

Inwoners van Maassluis maken zich zorgen over de veiligheid in Maassluis

Veel inwoners van Maassluis maken zich zorgen over de veiligheid in Maassluis. De laatste maanden hebben er meerdere incidenten plaatsgevonden in Maassluis waar veel mensen zich zorgen over maken.

Inbraakgolf
Vanaf oktober was er een inbraakgolf in Maassluis, er werden tientallen inbraken gepleegd, de politie heeft daar ondertussen één verdachte voor aangehouden. Onbekend of de man nog vast zit.

Straatroof
De politie kreeg donderdagavond 26 december een melding van een beroving binnen op de Wagenstraat is Maassluis. Aldaar was een persoon beroofd door meerdere personen van zijn/haar telefoon. Er is één persoon aangehouden.

Brandstichting
De brandweer van Maassluis en politie moesten maandagavond 30 december uitrukken naar de Poortershaven in Maassluis. Hier stond achter de dijk een Mini Cooper volledig in brand. De brandweerlieden zijn enige tijd bezig geweest met het blussen van de brand. Het voertuig is eerder die avond vermoedelijk gestolen.

Mishandeling
Daarnaast heeft er tijdens de jaarwisseling een mishandeling plaatsgevonden op de Werverskade in Maassluis, het slachtoffer belde de politie maar kreeg te horen dat er maar één politie wagen was in Maassluis en die was al ingezet bij een brand op het Olmendal in Maassluis.

Mogelijk brandstichting
Ook is er tijdens de jaarwisseling brand uitgebroken bij een restaurant aan het Dennendal in Maassluis, mogelijk is deze brand aangestoken.

Mogelijk brandstichting
Daarnaast is op zaterdagochtend 4 januari omstreeks 04:30 een Mercedes in vlammen op gegaan aan de Burg. Brandelerlaan in Maassluis, ook deze brand is zeer waarschijnlijk aangestoken.

Gewapende overval
Zaterdagavond 4 januari omstreeks 20.20 heeft er een gewapende overval plaatsgevonden bij de Lidl aan het Westeinde in Maassluis. De gewapende overval werd gepleegd door drie donker geklede mannen. Het personeel van de Lidl werd bedreigd en werd vastgebonden. De recherche doet onderzoek.

Kat overleden bij brand, mogelijk aangestoken
In de nacht van zaterdag 4 januari op zondag 5 januari moest de brandweer omstreeks 02:05 uur uitrukken voor een uitslaande brand bij Dierenhoek ‘t Sparretje aan het Sparrendal in Maassluis. Vrijwel direct na aankomst van de brandweer werd er opgeschaald naar het sein ‘middel brand’. Na ongeveer een half uur blussen had de brandweer de brand onder controle.
Bij de brand is één kat om het leven gekomen.

Tal van vernielingen
In Maassluis worden ook veel bushokjes vernield, er zijn in totaal al zo’n 30 bushokjes vernield. Een vernielde ruit van een bushokjes kost minimaal 200,-. Ook worden er volgens onbevestigde berichten auto’s bekrast en banden lek gestoken. In het Vrijheidspark in Maassluis is ook een mobiele camera omgegooid en in brand gestoken.

De fracties van Forum voor Maassluis en de VVD maken zich ook zorgen over de veiligheid in Maassluis. De partijen hechten grote waarde aan de veiligheid in de stad. Beide partijen hebben schriftelijke vragen gesteld aan B&W over de veiligheid in Maassluis.

Vragen van de VVD:

1. Zijn de bovengenoemde incidenten bekend bij het College?

2. Klopt het dat de capaciteit en de prioriteit van het politieapparaat niet op peil is om adequaat te reageren op deze incidenten? In het algemeen maar in het bijzonder op oudejaarsavond?

3. Welke rol speelt handhaving en toezicht?

4. Zijn de daders in beeld?

5. Hebben deze incidenten te maken met de gebruikers van Inblik? 

6. Wat gaat het College op zeer korte termijn doen om Maassluis uit deze geweldsgolf te krijgen en te voorkomen dat inwoners voor eigen rechter gaan spelen? 

Een inwoner van Maassluis plaatste ook een bericht op Facebook over de incidenten in Maassluis. Het bericht is ondertussen al bijna 200 keer gedeeld:

Foto: Jay Koek
Foto: Jay Koek
Foto: 112Waterweg
Foto: Jay Koek
Foto: Tom Van Bemmel/112Maassluis
Foto: 112Maassluis


Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *