Den HoornMaaslandMaassluisSchipluiden

Jaaroverzicht 2019 – 112Midden-Delfland

Welkom bij het jaaroverzicht 2019 van nieuwsitems van 112Midden-Delfland uit Maassluis, Maasland, Den Hoorn en Schipluiden. Wij hebben de nieuwswaardige incidenten voor u op een rijtje gezet!

Middelbrand Stadsmolen Maassluis
1 januari rond 11:30 is de brandweer van Maassluis opgeroepen voor een brand in een verzorgingstehuis aan de Stadsmolen in Maassluis. Ook de politie en ambulance kwamen met ter plaatse. In een spoelmachine is er rookontwikkeling ontstaan, 16 woningen zijn door de brandweer ontruimd. De ambulance heeft meerdere mensen nagekeken i.v.m rookinhalatie. Niemand hoeft naar het ziekenhuis. De rookontwikkeling is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting.

Veel schade na rammen plaatsnaambord Maassluis
Op woensdagavond 2 januari moest de politie uitrukken voor een zware aanrijding aan de Laan 1940-1945 in Maassluis. Een Honda Insight kwam uit de richting van de A20 en klapte nog voor de Bilderdijklaan op het plaatsnaambord van Maassluis. De auto is total loss en is meegenomen door de berger. De bestuurder liep letel op aan zijn hand. Hij is daarom ook doorverwezen naar de huisarts.

Overleden persoon aangetroffen in woning
De brandweer van Maassluis werd op maandagmiddag 7 januari opgeroepen om de politie te assisteren aan de G.A. Brederolaan in Maassluis. Een buurman zag al een tijdje een buurtbewoner niet meer en schakelde de politie in. De politie kwam ter plaatse en kreeg ook geen contact met de bewoner. De politie heeft de brandweer ingeschakeld om de deur open te maken zodat de agenten de woning konden betreden.
De hulpdiensten hadden besloten de ruit van de voordeur in te slaan.
Zo heeft de brandweer de deur opengemaakt. De politie ging de woning in om te kijken of ze de bewoner konden aantreffen.
De politie heeft de bewoner aangetroffen,
helaas is de bewoner overleden.

Drugslab aangetroffen op de Zwethkade-Zuid in Den Hoorn Vrijdagmiddag 11 januari rond 16:00 is er een drugslab aangetroffen in een villa aan de Zwethkade-Zuid in Den Hoorn.
De LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) Kwam ter plaatse en deed samen met de recherche onderzoek.
Het gaat vermoedelijk om synthetische drugs.
Of er iemand is aangehouden in niet bekend.
Er is wel één auto in beslag genomen.
De brandweer van De Lier is ter plaatse gekomen om de villa te belichten.

Overvallers met vuurwapen beroven man van dagopbrengst Burg. van Brandelerlaan Maassluis
Op 12 januari rond 01.45 uur is een man aan de Burgemeester van Brandelerlaan in Maassluis beroofd. Twee gewapende mannen met bivakmutsen gingen er vandoor met zijn dagopbrengst. De twee daders dreigden met een mes en een vuurwapen en eisten geld. Met een onbekend geldbedrag renden zij toen weer weg, in de richting van de Moskee Ibrahim Maassluis.
Het slachtoffer omschrijft de daders als mannen rond de 20 jaar, ongeveer 1.75 lang. Beiden droegen een bivakmuts, korte donkere jas en een donkere broek.
De politie stelt een onderzoek in. Mensen die ondanks het late tijdstip getuige waren van de overval, iets is opgevallen, beelden of andere informatie hebben, worden gevraagd contact met ons op te nemen. Dat kan via onderstaand formulier, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

160 wooneenheden zonder water door leidingbreuk bij DrieMaasHave Maassluis
Op maandagavond 14 januari moest de brandweer van Maassluis uitrukken naar zorginstelling Driemaashave aan de Stadsmolen in Maassluis. Op het parkeerterrein voor de deur van het zorgcentrum was een waterleiding gesprongen. Hierdoor stond een groot deel van de parkeerplaats onder water. Ook ontstond een gat van een meter diep op het parkeerterrein. Gezien de situatie schaalde de brandweer op naar het sein ‘GRIP 1′(Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure). Hierdoor kwamen diverse officieren van politie, brandweer en GHOR bijeen. Ook twee verbindings- en commandounits werden opgesteld aan de achterzijde van het pand. Een dag later had DrieMaasHave weer water.

Man zwaargewond bij bedrijfsongeval Scheldeweg Maassluis
Op 22 februari rond 14:45 zijn de politie en ambulance samen met de traumahelikopter opgeroepen voor een bedrijfsongeval op de Scheldeweg in Maassluis.
Een slachtoffer heeft een ernstige beenverwonding opgelopen na een ongeval met een vorkheftruck.
Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis.
De traumahelikopter stond op de kruising van de Maasweg en Delflandse Poort in Maassluis.

Meerdere voertuigbranden in de regio in één nacht
Maassluis- Op 24 maart omstreeks 02:30 is de brandweer van Maassluis opgeroepen voor een voertuigbrand aan het Reviusplein in Maassluis. Hier is een personenauto verwoest door brand. Waarschijnlijk is deze brand aangestoken. Omstreeks 02:45 is de brandweer van Vlaardingen opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Spoorsingel in Vlaardingen. Ook deze brand is vermoedelijk aangestoken. Om 05:27 was de brandweer van Vlaardingen opnieuw opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Kornelis Speelmanstraat in Vlaardingen. Omdat het voertuig tegen een woning aanstond is er opgeschaald naar Middelbrand. Dat betekend dat er een tweede tankautospuit van de brandweer ingezet gaat worden. Ook deze brand is vermoedelijk aangestoken.
Om 06:20 is de brandweer van Naaldwijk opgeroepen voor een voertuigbrand aan De Dommel in Naaldwijk. Hier is ook een personenauto verwoest door brand. Ook deze brand is vermoedelijk aangestoken.

Heimachine omgevallen in Den Hoorn
Op een bouwterrein in Den Hoorn aan de Harnaschdreef is op 27 maart een heimachine omgevallen. De makelaar van de heimachine moest eerst verwijderd worden om de heimachine te kunnen bergen. Kraanverhuur Boekestijn is ter plaatse gekomen om de heimachine te kunnen bergen. Een dieplader van Kraan- en Transportbedrijf Brouwer en Zonen BV uit Nieuwegein stond ook al klaar om de heimachine op te laden. Er zijn geen gewonden gevallen.

Politie met kogelwerende vesten in Maasland
Vrijdagochtend 12 april rond 10:30 uur is de politie met meerdere eenheden ter plaatse geweest op de ‘s-Herenstraat in Maasland. Er was ergens een conflict in de relationele sfeer waarbij mogelijk ook sprake was van bedreiging, zo laat de woordvoerder van de politie Haaglanden weten. Omdat het niet duidelijk was of er wapens in het spel waren heeft de politie voor eigen veiligheid kogelwerende vesten aangetrokken. De politie heeft verder niemand aangehouden.

Truck in brand langs de A4
In de nacht van 14 april om 04:33 heeft er een truck in brand gestaan langs de A4 (Peulwijk-oost).
De brandweer van Den Hoorn is samen met nog twee andere brandweerkorpsen ter plaatse gegaan.
Er was opgeschaald naar Middelbrand.
De truck is volledig uitgebrand.

Man aangehouden na belanden in greppel.
Maassluis/ Vlaardingen- zondagavond 28 april omstreeks 18:47 heeft er een ongeval plaatsgevonden in de bocht van de Vlaardingsedijk naar de Maassluisedijk in Maassluis. Een man is gaan rijden zonder rijbewijs en is in de greppel belandt.
De man zelf had nergens last van maar de andere inzittenden van de auto wel, hiervoor is met spoed een ambulance ter plaatse gekomen. gelukkig hoefde niemand naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto is aangehouden en gaat met de politie mee naar het bureau. Een berger is ter plaatse gekomen om de auto uit de greppel te halen.

Meerdere voertuigen betrokken bij ernstig ongeval op de A4.
Op de A4 Rechts 52,3 heeft op 1 mei omstreeks 16:15 een ongeval plaatsgevonden met meerdere voertuigen. Een voertuig is achterop de stilstaande file gebotst, hierdoor zijn er vier personenauto’s en drie vrachtwagens bij het ongeval betrokken geraakt. De vermoedelijke veroorzaker van het ongeval is op de vangrail beland, op dit voertuig was krijt aanwezig wat volledig over de rijbaan lag verspreid. Omdat er ook meerder kapotte onderdelen van voertuigen op de rijbaan lagen is ervoor gekozen om heel de rijbaan af te sluiten. Hierdoor ontstond er een behoorlijk lange file. Na enkele minuten is het verkeer langs het ongeval geleid. De ambulancedienst is samen met de politie en rijkswaterstaat ter plaatse gekomen en heeft meerdere slachtoffers gecontroleerd. Er is eén iemand vervoerd naar het ziekenhuis.

Veel schade bij ongeval in Maassluis
Vrijdagmiddag 17 mei omstreeks 16:00 heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Laan 1940-1945 in Maassluis. Een personenauto kwam in botsing met een Volkswagen Transporter.
Beide voertuigen hebben hierbij flink schade opgelopen. Er zijn geen gewonden gevallen, alle inzittende van beide voertuigen hadden nergens last van dus is er ook geen ambulance ter plaatse gekomen.
De politie is wel ter plaatse gekomen, de berger heeft beide voertuigen meegenomen. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.

Overval op pakketbezorger in Maassluis
Maassluis- Omstreeks 12:15 is er op de A.E Maasstraat in Maassluis een pakketbezorger overvallen.
De pakketbezorger moest een telefoon afleveren. toen hij de telefoon uit zijn wagen haalde stormde twee jongens van ongeveer 16 jaar oud op hem af. De twee jongens waren donker gekleed en licht getint laat de pakketbezorger weten. De jongens zijn gevlucht richting de Piersonstraat.
De politie heeft gezocht in de omgeving maar helaas zijn er nog geen verdachten aangehouden.

Koninklijke onderscheiding voor Peter Van Oosten.
Op zaterdag 18 mei kreeg Peter Van Oosten een koninklijke onderscheiding. Peter zit al 30 jaar lang bij de vrijwillige brandweer. Hij heeft bij de brandweer van Den Hoorn en Schipluiden gezeten. Hij heeft besloten om dit najaar te stoppen. De brandweer van Maasland, Den Hoorn, Schipluiden, meerdere officieren en de Burgemeester van Midden-Delfland waren er ook. Niet alleen Peter Van Oosten is in het zonnetje gezet, maar ook vele andere brandweermannen zoals Dennis Ammerlaan, Maurice Herbert, Edwin Van Adrichem, Ruud Rasens, Remco Ammerlaan enz. die al een hele lange tijd bij de brandweer zitten hebben een oorkonde en een speld gekregen.

Woningbrand na kleine explosie in Maassluis.
Op 21 mei kwamen de brandweer van Maassluis, Maasdijk en Naaldwijk samen met meerdere politie eenheden ter plaatse bij een melding van een woningbrand aan de Rontgendreef in Maassluis. Omwonende hoorde een explosie en zagen daarna rook, hierop hebben zij 112 gebeld. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust. Op het moment van de brand was er niemand thuis.

Auto te water geraakt op de Prinsekade in Maassluis
Op 27 mei omtreeks 19:00 is er Volkswagen Passat te Water geraakt op de Prinsekade in Maassluis. Waarschijnlijk is het fout gegaan tijdens het inparkeren, volgens omstanders zou er iets zijn blijven hangen aan het gaspedaal waardoor de Volkswagen Passat het water inschoot. De bestuurder is zelf uit het voertuig gekomen maar hij heeft er wel een ‘nat pak’ aan over gehouden.

lange file na eenzijdig ongeval A20 Maasland
Zaterdagmiddag 1 juni omstreeks 17:00 is er een auto de vangrail in gereden op de A20 Links 14,4. Bij dit ongeval is er één persoon gewond geraakt en behandeld in de ambulance.
De politie en Rijkswaterstaat kwamen met spoed ter plaatse.
Er was één rijstrook afgesloten met een rood kruis.

Zwemmer verdronken in de Boonervliet
Zondagochtend 2 juni omstreeks 09:30 zijn de brandweer, politie, ambulances en de traumahelikopter opgeroepen voor een ernstig incident op de Zuidbuurt (ter hoogte van de Broekpolderweg) in Maasland. De woordvoerder van veiligheidsregio Rotterdam laat weten dat het slachtoffer aan het zwemmen was in de Boonervliet en in het water onwel is geworden.
Binnen enkele minuten waren alle hulpdiensten ter plaatse en was de reanimatie gestart.
Omdat het de ambulance er niet met een normale weg kon komen, is er een hek opengeknipt van een weiland zodat de ambulance er toch wel kon komen. Ondertussen kwamen er nog meer hulpdiensten met spoed aan om te helpen, maar alle inzet mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Afrit A20 bij Maasland afgesloten door ongeval
Donderdagmiddag 6 juni omstreeks 17:30 heeft er bij de afrit op de A20 bij Maasland een ongeval tussen twee voertuigen plaatsgevonden. Door een nog onbekende oorzaak raakte twee personenauto’s met elkaar in botsing.
Hierdoor raakte één inzittende gewond.
De rechterrijbaan had een rood kruis. Deze werd massaal genegeerd door automobilisten.
Ook de afrit waar het ongeval had plaatsgevonden was afgesloten voor verkeer.

Brandweer urenlang bezig met gaslek aan Merellaan in Maassluis
Maassluis- De brandweer van Maassluis werd zaterdagmiddag 15 juni opgeroepen voor een gaslekkage op de Merellaan in Maassluis.
Omstanders roken gas en waarschuwde de hulpdiensten.
De brandweer van Maassluis was samen met de officier van dienst-Brandweer snel ter plaatse. Uit de metingen van de brandweer bleek er inderdaad een gaslekkage te zijn.
Bij de stoep (boven de leiding) werd ook redelijk wat gas gemeten.
Ook in het riool was gas gemeten. Omdat het niet duidelijk is waar de lekkage zit, is ervoor gekozen om de straten rondom de lekkage af te zetten.
Hierdoor is een deel van de Merellaan afgesloten, en een deel van de Kwartellaan afgesloten.
Hierdoor moesten de lijnbussen een andere route nemen.

Voetuig te water op de A20 bij Maasland
Op zaterdagmiddag 15 juni moesten de hulpdiensten met spoed uitrukken naar de A20 tussen Maasland en Maasdijk. Hier was ter hoogte van hectometerpaal 14.2 een voertuig te water geraakt. De bestuurder van de Triumph Spitfire wist gelukkig zelf op het droge te komen. Een ambulance kwam ter plaatse, maar die was uiteindelijk niet nodig. Er werd een rijbaan afgesloten voor verkeer. Dit leverde een korte file op. Een berger heeft het voertuig uit het water getakeld.

Auto ramt lantaarnpaal en rijdt van dijk af op Vlaardingsedijk in Maassluis
Op zondagavond 16 juni moesten de politie en ambulancezorg met spoed uitrukken naar de Vlaardingsedijk in Maassluis. Hier was een Volkswagen van de dijk afgereden. Het slachtoffer kon zijn voertuig uitkomen en is nagekeken door de ambulancedienst. Uiteindelijk is hij met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een berger heeft de wagen uit de sloot getakeld. Hiervoor moest de Vlaardingsedijk een tijdje geheel afgesloten worden. Tijdens het ongeval heeft de bestuurder ook een lantaarnpaal geraakt.

A20 richting Maasland volledig dicht na ongeval
Op dinsdagavond 18 juni moesten de hulpdiensten massaal uitrukken naar de A20 Links bij hectometerpaaltje 17.5. Daar had een forse aanrijding plaatsgevonden tussen meerdere voertuigen. Een personenauto zou eerst de vangrail hebben geraakt en daarna een bedrijfswagen. Het ongeval gebeurde een paar honderd meter voor de afslag richting Maasland en Maassluis. Beide rijbanen waren volledig gestremd. Een slachtoffer is met onder andere een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd. Bergers hebben in ieder geval twee voertuigen meegenomen, die beide forse schade hadden.Omstreeks 00.30 uur werd de A20 weer vrijgegeven.

Persoon neergestoken op de Jeroen Boschstraat in Maassluis
Op vrijdagavond 5 juli heeft er in de Jeroen Boschstraat in Maassluis een steekpartij plaatsgevonden. Hierbij is een persoon gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft gezocht naar een dader, maar niemand aangetroffen. De man is in onder andere zijn been gestoken.

Grote verkeerschaos in Maassluis na ongeval in Botlektunnel
Op dinsdagmiddag 9 juli is er in Maassluis een verkeersinfarct ontstaan. Een ongeluk in de Botlektunnel is hier de veroorzaker van. Mensen probeerden via Maassluis met de veerboot naar Rozenburg te gaan. Hierdoor ontstonden lange files op onder andere de Westlandseweg, Industrieweg en Laan 1940-1945. Sommige bestuurders stonden wel een uur vast in het verkeer. Handhavers van de gemeente Maassluis hebben de verkeersstroom rondom de Deltaweg en Industrieweg geregeld.

Agent op scooter achtervolgt man door winkelcentrum Koningshoek in Maassluis
Op maandagmiddag 15 juli is een 18-jarige jongen uit Maassluis opgepakt na een achtervolging door winkelcentrum Koningshoek in Maassluis. De man stond gesignaleerd en moest worden aangehouden. Toen agenten de jongen voor de deur van het winkelcentrum zagen zitten sloeg hij op de vlucht. De agenten hebben direct de achtervolging ingezet. Een agent heeft zijn scooter gepakt en is op zijn scooter het winkelcentrum ingereden. Omstanders wezen de agenten de weg.

Busje deodorant veroorzaakt explosie aan Merellaan in Maassluis
De hulpdiensten zijn woensdagmiddag 17 juli opgeroepen voor een explosie in een woning aan de Merellaan in Maassluis. Door de explosie is de gevel zwaar beschadigd. De boosdoener van de explosie is een busje deodorant, getuigen vertellen aan de politie dat ze een vuurbol zagen bij de explosie.

Harddrugs en wapen gevonden bij inval Van Lennepstraat in Maassluis
Op vrijdag 19 juli heeft de politie een inval gedaan in een flatwoning aan de Van Lennepstraat in Maassluis. Leden van het FLEX-team en de wijkagenten assisteerden hierbij. In de woning werden een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Ook werd een busje pepperspray gevonden in de woning. Een speurhond heeft geholpen met het doorzoeken van de woning. De bewoner is aangehouden. Aldus de politie.

Meerdere gewonden bij ongeval met 4 auto’s op A20 bij Maasland
Op dinsdagmiddag 23 juli heeft er op de A20 bij hectometerpaal 17.8 een ongeval plaatsgevonden. Diverse personenauto’s zijn hier op elkaar geklapt. Het ongeval tussen zeker vier personenauto’s vond rond 16.30 uur plaats. Bij het ongeval raakten diverse mensen gewond. In totaal kwam er drie ambulances ter plaatse. Zeker twee mensen zijn meegenomen naar het ziekenhuis. Door het ongeval was een flinke file ontstaan. Op het hoogte punt was er zeker anderhalf uur vertraging. Er werden twee rijbanen afgesloten. Verkeer werd via de vluchtstrook begeleid.

Vrachtwagen belandt in sloot op A20 bij Vlaardingen
Op dinsdagavond 23 juli moesten de hulpdiensten massaal uitrukken naar de A20 Links bij hectometerpaal 20.6 nabij Vlaardingen. Hier was een vrachtwagen met een graafmachine erop te water geraakt. Vermoedelijk heeft de chauffeur de macht over het stuur verloren na een klapband. De man kon de vrachtwagen zelf veilig verlaten en raakten nauwelijks gewond. Door het ongeval was de rechter rijbaan afgesloten en later ook de oprit bij Vlaardingen West richting Maassluis.

Zonnescherm in brand aan Jozef Israëllaan in Maassluis
Op woensdagavond 24 juli moesten de brandweer en politie uitrukken voor een brand aan de Jozef Israëllaan in Maassluis. Een lap stof van een zonnescherm had hier vlam gevat. “Dit is al de tweede keer. Een klein weekje geleden kwam er ook al een brandend ‘iets’ naar beneden dwarrelen” aldus de bewoner. De brandweer heeft alleen een nacontrole uitgevoerd.

Meters berm in brand bij Hooge Zeedijk in Maassluis
Op donderdagavond 25 juli moest de brandweer uitrukken naar de Hooge Zeedijk in Maassluis. Hier kwam melding binnen van een buitenbrand. Er stonden enkele meters berm in brand. Op diverse plekken waren vlammen en veel rook te zien. De brandweer heeft het vuur geblust. De oorzaak is niet bekend.

Grote politieactie in Maasland, man gezien met wapen
Op maandagavond 29 juli waren tientallen agenten op de been in het Zuid-Hollandse Maasland. Er was melding binnengekomen van een verdachte situatie. Hierbij was ook een vuurwapen gezien. Tientallen agenten in kogelwerende vesten waren hierom op straat. Naast de mobiele eenheid en noodhulp, waren er ook speciale eenheden. Diverse agenten in burger, meerdere hondengeleiders en de recherche kwamen ter plaatse. Een woning aan de Tijns is doorzocht door de politie, maar hier werd niemand gevonden of aangehouden. Wel is van het huis en de omgeving een plaats delict gemaakt. Agenten hebben ook een aantal prullenbakken en bosjes doorzocht. Bewoners vroegen zich ruim anderhalf uur af wat er in hun altijd zo rustige dorp gebeurde. Een deel van de agenten verzamelde op het Singelhof. Later werd duidelijk dat het ging om een ontvoering, er zijn twee verdachten aangehouden.

Bevallende vrouw uit file gehaald en met spoed begeleid bij Maasland
Op dinsdagmiddag 30 juli vond er een ongeval plaats op de A20 rechts bij hectometerpaal 18.0. Hierdoor ontstond een flinke file. Een vrouw stond op dat moment op het punt om te bevallen in de file. Omdat de bevalling al gaande was, is er met spoed politie ter plaatse gegaan. De dame is met politie-begeleiding richting het ziekenhuis gegaan.

Maassluizer aangehouden na vondst munitie, drugs en illegaal vuurwerk in woning
Op dinsdag 6 augustus heeft de politie een woning doorzocht in Maassluis. Hierbij werden diverse verboden goederen aangetroffen. Leden van Team Parate Eenheid (Arrestatie eenheid), het Flex-Team, diverse wijkagenten en de Dienst Regionale Recherche hielpen mee bij de actie. In de woning werden onder andere kogelpatronen, drugs en illegaal vuurwerk aangetroffen. De bewoner is aangehouden.

Woning volledig ingericht als hennepkwekerij in Maassluis
Op woensdagavond 7 augustus heeft Team Handhaving en Toezicht in samenwerking met de politie een hennepkwekerij ontmanteld in Maassluis. De opsporingsambtenaren kregen een anonieme tip over een kwekerij. Een woning was dusdanig ingericht als hennepkwekerij, dat deze onbewoonbaar was geworden. De bewoner heeft ook illegaal stroom afgetapt waardoor een zeer gevaarlijke situatie was ontstaan.

Aanrijding tussen bestelbus en vrachtwagen op A20 bij Maasdijk
Op maandagochtend 12 augustus heeft er op de A20 bij hectometerpaal 14.2 een ongeval plaatsgevonden. Een vrachtwagen en bestelbus kwamen hier in botsing met elkaar. De bestuurder van de bestelbus raakten gewond, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Kort werden beide rijbanen richting Maasdijk afgesloten. Later mocht het verkeer er langs via de vluchtstrook.

Motorrijder rijdt oudere vrouw aan en vlucht Ankerstraat Maassluis
Op dinsdagmiddag 13 augustus heeft er op de Ankerstraat in Maassluis een aanrijding tussen een motorrijder en vrouw plaatsgevonden. De motorrijder is na het ongeval gevlucht, aldus de politie. De dame op leeftijd is nagekeken door het ambulancepersoneel en meegenomen naar het ziekenhuis. Zij heeft vermoedelijk onder andere een gebroken arm.Politiewagens hebben in de omgeving uitgekeken naar de dader. Uiteindelijk zijn er twee mannen aangehouden door de politie.

Man met mes aangehouden in winkelcentrum Koningshoek in Maassluis
Op woensdagochtend 14 augustus heeft de politie een 40-jarige man aangehouden in winkelcentrum Koningshoek in Maassluis. De man had een bezoeker bedreigd met een mes. De politie werd ingeschakeld door een alerte getuige. Agenten hebben hem vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Of de man verward was kan de politie niet zeggen, wel dat het lastig contact te maken was met de man. Het slachtoffer gaat aangifte doen en het mes is in beslag genomen.

Auto klapt tegen lantaarnpaal op Rozenlaan in Maassluis
Op dinsdagmiddag 20 augustus heeft er op de Rozenlaan ter hoogte van de Jasmijnstraat in Maassluis een ongeval plaatsgevonden. Een Peugeot 5008 was hier op een lantaarnpaal gebotst. Een ambulance kwam ter plaatse en heeft twee mensen nagekeken. Beide slachtoffers zijn meegenomen naar het ziekenhuis. De politie en een verkeersregelaar hebben het verkeer begeleid langs het ongeval. Een berger heeft de auto meegenomen.

Man redt twee vrouwen uit het water in Maasland
De hulpdiensten zijn in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 01:00 uur opgeroepen voor een ongeval. Twee personen waren te water geraakt op de Westgaag in Maasland. Het ging om een ​​eenzijdig ongeval. Twee vrouwen op een scooter kwamen ten val en vielen in het water. Een omstander is in het water gesprongen en heeft de twee dames uit het water gehaald. De brandweer kwam ter plaatse met een duikteam. Ook de brandweer van Maasland kwam ter plaatse in ‘waadpakken’.Er is één slachtoffer mee naar het ziekenhuis. Het andere slachtoffer heeft schaafwonden overgehouden aan het ongeval.

Reanimatie blijkt man die aan het genieten was van de zon
Vrijdag 23 augustus omstreeks 18:00 is de Politie, ambulance en de brandweer opgeroepen voor een reanimatie op de Ir. Calandpad in Maassluis. Er werd 112 gebeld nadat er een man gezien werd die stil lag op het gras. De politie was binnen een minuut ter plaatse. En ging snel naar het ‘slachtoffer’. Meneer stond er zelf een beetje raar van te kijken omdat hij lekker op het gras aan het liggen was en aan het genieten was van de zon. De hulpdiensten konden er wel om lachen. ‘Betere reanimaties zijn er niet’ zegt een agent ter plaatse. De overige hulpdiensten die onderweg waren hoefde dus niet meer ter plaatse te komen.

Voetganger zwaargewond bij aanrijding op Mozartlaan in Maassluis
De hulpdiensten zijn zaterdagavond 31 augustus rond 21:00 gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Mozartlaan. Een voetganger was aangereden en raakte zwaargewond. Politie, ambulance en een traumahelikopter zijn ter plaatse gegaan. Het traumateam van de heli is door een omstander die de heli zag landen naar de locatie gebracht. De voetganger werd aangereden ter hoogte van de P.J. Troelstraweg. Op het moment dat de hulpdiensten arriveerde was het slachtoffer nog wel aanspreekbaar. De straat is deels afgezet geweest en het verkeer werd omgeleid. De bestuurder van de auto is meegenomen naar het politiebureau. Het incident trok veel bekijks.

Bestuurder vlucht na ongeval op A20
Vrijdagavond 6 september heeft er op de A20 ter hoogte van hectometerpaal 13,6 een ongeval plaatsgevonden. Hierbij waren twee voertuigen betrokken waarvan een op zijn zijkant in de sloot is belandt. De bestuurder van het voertuig die te water is geraakt is na de aanrijding ervandoor gegaan. De man zou over de Rijksweg gevlucht zijn in de richting van de Transportweg. Een ambulance was ter plaatse gekomen, maar deze kon al snel retour. Een berger heeft de voertuigen afgesleept.

Inbreker overlopen door bewoner aan Huis Te Veldelaan in Maasland
Op woensdagavond 11 september heeft er rond 18.30 uur aan de Huis Te Veldelaan in Maasland een inbraak plaatsgevonden. De inbreker werd overlopen door de bewoner en sprong uit een raam op de 1e verdieping. De politie is direct opzoek gegaan naar de man volledig in het zwart gekleed. Verder was de inbreker 180 cm lang en had hij een normaal postuur.

Grote politie-inval bij café op de Markt in Maassluis
De politie hield vrijdagavond 13 september drie mannen aan in een café aan de Markt in Maassluis. Ze worden verdacht van handel in drugs. Burgemeester Edo Haan van Maassluis heeft het café tot nader order gesloten. Eerder kwam bij de politie informatie binnen dat er in het betreffende café drugs zou worden gedeald. Agenten stelden een onderzoek in en hielden vrijdagavond -met behulp van een drugshond- een controle in het pand. De personen bij wie de hond aansloeg, werden gefouilleerd. Bij twee personen troffen agenten een kleine hoeveelheid drugs, maar een flinke hoeveelheid contant geld aan. De 46-jarige man uit Maassluis en de 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werden aangehouden. Daarnaast werd nog een 38-jarige man uit Maassluis aangehouden voor betrokkenheid. Rechercheurs onderzoeken de exacte rollen van de drie in de drugshandel.

Gewapende overval op Primera in Maassluis
Op maandagochtend 16 september is de Primera aan de Zuidvliet in Maassluis overvallen. De overvaller kwam rond 10.30 uur de winkel binnen. Hij bedreigde de medewerkster met een vuurwapen en gaf haar ook een klap. De overvaller griste de sieraden van de medewerkster weg. Hij sloeg op de vlucht nadat een klant in de winkel zich ermee bemoeide. Er ontstond een korte worsteling waarbij de klant ook gewond is geraakt aan zijn gezicht. Tijdens zijn vlucht heeft een andere getuige de tas van de overvaller en zijn vuurwapen af weten te pakken. De politie stelde een uitgebreid onderzoek in de omgeving in naar de dader. Hij werd een dag later aangehouden.

Brandweer druk met brand bij schoorsteen aan Prinses Margrietlaan Maasland
Op donderdagavond 19 september moesten de brandweer en politie uitrukken naar de Prinses Margrietlaan in Maasland. Hier was brand ontstaan in de schoorsteen van een woonhuis. De woning stond deels onder rook door de brand. Brandweerlieden zijn naar boven gegaan met behulp van een hoogwerker en hebben delen van het dak gesloopt. Dit omdat er mogelijk sprake was van uitbreiding. Later bleek dit mee te vallen. De brandweer schaalde de brand op het sein ‘middel brand’. Hierdoor kwamen ook de Officier van Dienst en burgemeester Arnoud Rodenburg ter plaatse. Er is voor zover bekend niemand gewond geraakt. De schade is dus danig groot, dat het huis tijdelijk onbewoonbaar was.

Man opgepakt na inbraak bij Lentiz Mavo aan Kastanjedal in Maassluis
In de nacht van woensdag 25 september op donderdag 26 september is er bij het Lentiz Mavo aan het Kastanjedal in Maassluis ingebroken. De man kwam binnen via een ingegooide ruit. Hierna heeft hij een frisdrank- en snoepautomaat opgebroken. Daarna heeft hij de buit meegenomen. Agenten die op de melding afkwamen zagen de dader lopen en hebben hem aangehouden. Zij troffen in zijn zak het gestolen geld aan. Ook was hij al bekend bij de politie. In 2016 was de school ook al het slachtoffer van diefstal uit automaten.

Porsche 911 Carrera Coupé gaat in vlammen op aan Lijsterlaan in Maassluis
In de nacht van woensdag 2 oktober op donderdag 3 oktober werd de brandweer opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Lijsterlaan in Maassluis. Ter hoogte van de Torenvalkstraat stond een grijze Porsche 911 Carrera Coupé uit 1985 volledig in brand. De politie had een melding gekregen van een verdachte situatie. Eenmaal ter plaatse troffen zij een voertuig aan die volledig in brand stond. De brandweerlieden zijn ter plaatse direct begonnen met blussen. Ondanks de snelle inzet van de brandweer, is de Porsche volledig uitgebrand.

Bestelwagen vliegt in brand op Zwarte Zee in Maassluis
Op zaterdagmiddag 5 oktober moest de brandweer uitrukken voor een autobrand aan de Zwarte Zee in Maassluis. Het motorblok van een bestelwagen stond volledig in brand. De brandweer was snel ter plaatse en is direct begonnen met blussen. Ondanks de snelle inzet van de brandweer, kan de auto als verloren worden beschouwd. Het busje was vermoedelijk van een bedrijf welke BHV-cursussen geeft. De oorzaak is vermoedelijk een technisch mankement.

Scooterrijder zwaargewond na aanrijding op Heldringstraat in Maassluis
Op woensdagmiddag 9 oktober moesten de politie, ambulancedienst en de traumahelikopter met spoed uitrukken voor een ongeval op de Heldringstraat in Maassluis. Een scooter en personenauto waren met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van de scooter raakten zwaargewond. Verpleegkundige van de ambulance en het Mobiel Medisch Team hebben het slachtoffer gestabiliseerd. Uiteindelijk is hij meegenomen naar het ziekenhuis. De witte Audi kwam hoogstwaarschijnlijk vanaf een bedrijfsparkeerplaats (uitrit) en de scooter uit de richting van de P.J. Troelstraweg. De twee raakten elkaar, de scooterrijder vloog enkele meters verder en belande op de grond. De verkeerspolitie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak.

Ouders met elkaar op de vuist bij wedstrijd MVV Maasland
Op zaterdagmiddag 12 oktober heeft er bij voetbalclub MVV’27 aan het Doelpad in Maasland een vechtpartij/ruzie plaatsgevonden. Volgens getuigen gingen twee vaders met elkaar op de vuist en ook omstanders kregen klappen.“Twee vaders van een voetbalclub uit Maassluis krijgen bonje na de wedstrijd en gaan slaan. Een paar ouders van kinderen die op de voetbalclub MVV’27 zitten, proberen het te sussen en krijgen ook klappen van een vader en allerlei bedreigingen.”, zo verteld een getuige. De twist heeft plaatsgevonden bij een wedstrijd van jonge kinderen. Een aantal kinderen gingen huilend richting de kleedkamers en waren er geschrokken. De politie laat weten aan dat de zaak in behandeling is. “We hebben verklaringen en aan aangifte opgenomen”. Het ging om een wedstrijd tussen JO11 teams van MVV’27 en Excelsior Maassluis.

Action Maassluis ontruimd na gezondheidsklachten bij medewerkers
Op maandagmiddag 14 oktober is de Action in winkelcentrum Koningshoek ontruimd na gezondheidsklachten van medewerkers. In eerste instantie dacht men aan koolmonoxide, maar dit bleek niet te kloppen. De brandweer heeft diverse metingen in het pand gedaan. Uiteindelijk is er niets van de levensgevaarlijke stof gemeten. De medewerkers hadden last van hoofdpijn, duizeligheid en een droge mond. Het ambulancepersoneel heeft iedereen nagekeken en een aantal medewerkers zuurstof toegediend. Er is niemand meegenomen naar het ziekenhuis. De exacte oorzaak is niet bekend. Wel hing er een vreemde lucht rondom de winkel.

Grote zoekactie door politie in wijk ‘t Stort in Maassluis
Op vrijdag 18 oktober heeft de politie een zoekactie gehouden in onder andere de Esserstraat en Piersonstraat. Met ongeveer 7 eenheden en een helikopter was de politie opzoek naar een verdachte. De politie was opzoek naar een jongen die was gevlucht. Een woordvoerder laat weten dat dit in verband met een lopend onderzoek is en wil niet meer vertellen. Diverse panden werden betreden door agenten. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van een politiehond.

23-jarige Maaslander overleden bij ongeval Broekpolderweg Vlaardingen
Een 23-jarige man uit Maasland overleed in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober aan de Broekpolderweg in Vlaardingen als gevolg van een eenzijdig ongeval. Een getuige meldde omstreeks 2.30 uur een ongeval bij de politie waarbij een scooterrijder op de Broekpolderweg naast zijn scooter lag. Lees verder: https://112middendelfland.nl/2019/10/23-jarige-maaslander-overleden-bij-ongeval-broekpolderweg-vlaardingen/

Overval gepleegd op de Peter van Anrooylaan in Maassluis
Op vrijdagavond 1 november heeft er op de Peter van Anrooylaan in Maassluis een overval plaatsgevonden. De politie laat weten dat dit gebeurd is tussen 22.00 en 23.00 uur. Op vrijdagavond 1 november omstreeks 23:00 werd er ook een overval op een woning gemeld aan de de Haydnlaan in Maassluis. Mogelijk heeft de overval op de Peter van Anrooylaan plaatsgevonden, maar werd deze pas later gemeld. Dit is nog niet bevestigd door de politie. Lees verder: https://112middendelfland.nl/2019/11/overval-gepleegd-op-de-peter-van-anrooylaan-in-maassluis/

Scooterrijder onder invloed vlucht voor politie in Maassluis
Op dinsdagmiddag 5 november heeft de politie een scooterrijder aangehouden nadat hij niet wilde stoppen. Agenten hebben de achtervolging in Maassluis ingezet en hem kunnen pakken. De scooterrijder ging er later rennend vandoor. Met aanwijzing van buurtbewoners kon de jongen worden aangehouden. Hij reed onder invloed van alcohol en heeft diverse overtredingen gepleegd.

Brandweer rukt uit voor kabel die knettert aan G.A. Brederolaan in Maassluis
Op zaterdagochtend 9 november moesten de brandweer en politie met spoed uitrukken naar de G.A. Brederolaan in Maassluis. Hier stak een elektriciteitskabel boven de grond uit. Door de regen ging de kabel knetteren en waren er doffe knallen te horen. De brandweer heeft wat metingen uitgevoerd en bekeken of er gevaar was voor de omgeving. Het elektriciteitsbedrijf Stedin is ter plaatse gekomen om de zaak verder af te handelen.

Brand in keuken bij voetbalvereniging VDL aan Sportlaan in Maassluis
Op zaterdag 9 november omstreeks 13:15 werden de brandweerkorpsen van Maasland, Maassluis en Schiedam gealarmeerd voor een brand in de keuken bij voetbalvereniging VDL aan de Sportlaan in Maassluis. Direct werd de kantine ontruimd. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben zo erger kunnen voorkomen. Bij de brand kwam behoorlijk veel rook vrij. De brandweer van Maassluis heeft de brand geblust. Omstreeks 13.26 werd het sein ‘brandmeester’ gegeven. De oorzaak is niet bekend.

Bankstel in brand in woning Ruysdaelstraat Maassluis
Op zaterdagavond 16 november moesten de brandweer, politie en ambulancedienst uitrukken naar de Ruysdaelstraat in Maassluis. Hier stond een bankstel in brand in een flatwoning. De brandweer was snel ter plaatse en heeft erger kunnen voorkomen. De brandweerlieden hebben in een aantal bovengelegen woningen nacontrole uitgevoerd. De bewoners hadden wat rook ingeademd. Hiervoor kwam een ambulance ter plaatse. Uiteindelijk hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. De oorzaak is niet bekend.

Foto: 112Maassluis

Meerdere vernielingen en brandstichting gepleegd door jeugd Constantijn Huygensstraat Maassluis
16 november- Op de Constantijn Huygensstraat in Maassluis heeft een groep jeugd van circa 8 jongeren meerdere vernielingen gepleegd en brand gesticht.
De jongeren gingen er rennend vandoor. Bij meerdere leegstaande woningen zijn deuren opengebroken en ruiten vernield. Ook is er brand gesticht met behulp van een fles Spiritus.
Een omwonende heeft de politie gebeld. De politie is ter plaatse gekomen en heeft de fles spiritus meegenomen. ”Om de leegstaande woningen staan wel hekken, maar die zijn makkelijk te verplaatsen. Buitendat kan je er zo omheen lopen.” Zo meldt een bron aan 112Midden-Delfland.

Automobilist overleden op de A20 bij Maasland
De hulpdiensten werden in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 02:00 gealarmeerd voor een reanimatie op de A20 rechts 15,1 bij Maasland. Ondanks de inzet overleed het slachtoffer ter plaatse. Omdat de politie vraagtekens had bij de doodsoorzaak is men een onderzoek gestart. De recherche en de forensische opsporing zijn ter plaatse geweest. Het bleek te gaan om een natuurlijk overlijden. Zo laat de politie weten aan 112Midden-Delfland. Eén rijstrook was door het onderzoek afgesloten. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niks bekend.

Inbreker op heterdaad betrapt en na achtervolging aangehouden in Maasland
In de nacht van maandag op dinsdag 26 november is er een inbreker op heterdaad betrapt op de Maaslandse Dam in Maasland. Een bewoner betrapte de inbreker in een schuur. Na een achtervolging is de inbreker aangehouden en overgedragen aan de politie. De politie trof bij de verdachte meerdere spullen aan.
Deze zijn o.a. via de buurtwhatsapp in Maasland verspreid en inmiddels is duidelijk dat de spullen afkomstig zijn van meerdere bewoners bij de Maaslandse Dam.

Telefoonoplader veroorzaakt brand Jongkindstraat Maassluis
De brandweer van Maasland en Maassluis werden dinsdagmiddag 26 november gealarmeerd voor een woningbrand op de Jongkindstraat in Maassluis.
Bij aankomst van de brandweer kwam er veel rook uit de woning. Hierdoor werd er opgeschaald naar het sein middelbrand. Meerdere verdiepingen werden ontruimd door de hulpdiensten. Ook kwam er een officier van dienst brandweer ter plaatse.
Vermoedelijk heeft er een (kapotte) telefoonoplader vlam gevat en is de brand overgeslagen naar een bankstel. Vier woningen hebben schade opgelopen door de brand. Door de snelle inzet van de hulpdiensten is erger weten te voorkomen.

21-jarige Maassluizer gewond na steekincident Burgemeester Pruissingel in Vlaardingen
In de nacht van dinsdag 26 november op woensdag 27 november moesten de politie en ambulancezorg met spoed uitrukken naar de Burgemeester Pruissingel in Vlaardingen. Volgens de politiealarmering had hier een steekpartij plaatsgevonden. Een 21-jarige man uit Maassluis had een wond op zijn bovenlichaam. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Agenten hebben gezocht naar een dader in de omgeving, maar voor zover bekend nog niemand kunnen aanhouden. De politie zal een onderzoek instellen naar de toedracht van het steekincident.

24-jarige hennepkweker uit Maassluis krijgt taakstraf
De politierechter in Rotterdam heeft een 24-jarige Maassluizer een taakstraf van 120 uur opgelegd, omdat hij maandenlang hennep teelde in zijn woning. Ook tapte hij in die tijd stroom illegaal stroom af. Zo meldt de WOS. De handhaving van Maassluis trof op 28 mei dit jaar, in samenwerking met de politie en netbeheer Stedin een hennepkwekerij aan in Maassluis. De kwekerij bleek al sinds eind oktober 2018 actief. Waar in Maassluis de hennepkwekerij was, is niet bekend gemaakt.

Groene laserstraal te zien langs de A4 bij Den Hoorn
Automobilisten langs de A4 stonden donderdagmiddag en avond toch een beetje vreemd te kijken van een bundel groen licht wat vanaf de grond de lucht in scheen. Veel mensen vroegen zich af waar de laser vandaan kwam en waarom de laser er was. De laser was in heel Midden-Delfland te zien.De laser kwam vanaf het hoogheemraadschap van Delfland waar zelfs een vergunning was aangevraagd en verleend tot aan het einde van de avond. Dit i.v.m. een feestje. Het trok in ieder geval wel veel aandacht. Zo meldt Westlanders.nu.

42-jarige man uit Maasland aangehouden na incident Nieuw Huis Ter Lucht in Maasland
De politie kreeg maandagmiddag omstreeks 17.30 een melding van een incident in de relationele sfeer op de Nieuw Huis Ter Lucht in Maasland. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Wat er precies is gebeurd kan de politie niet vertellen. Wel laat de politie weten dat er bij de melding een 42-jarige man uit Maasland is aangehouden. Een tipgever laat aan 112Midden-Delfland weten dat de aangehouden man al vaker is meegenomen door de politie.

17 aanhoudingen bij alcoholcontrole in Maassluis en Vlaardingen
Op zaterdagavond 7 december hield de politie grote alcoholcontroles in Vlaardingen en Maassluis. Met zo’n dertig agenten, waaronder veel studenten en vrijwilligers, werden er rond de 3500 blaastesten afgenomen. In Maassluis moesten de bestuurders blazen op de Laan 1940-1945 nabij de Vermeerlaan. In Vlaardingen werd de controle gehouden op de Lepelaarsingel en op het Burgemeester van Lierplein. De politie heeft in totaal 17 mensen aangehouden. Vier rijbewijzen zijn ingevorderd, drie bestuurders reden zonder rijbewijs en één bestuurder reed met een ingevorderd rijbewijs. Ook werd er een gestolen scooter aangetroffen, twee scooterbestuurders reden zonder rijbewijs en één witwasser van 8.300 euro.

Flinke schade bij ongeval Woudseweg-N468 Schipluiden
Zaterdagavond 7 december werden verschillende hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de Woudseweg-N468 in Schipluiden. Op de kruising met de Klaas Engelbrechtsweg kwamen twee auto’s met elkaar in botsing. Beide voertuigen raakte hierbij flink beschadigd. De ambulancedienst kwam ter plaatse om de eventuele gewonden te onderzoeken. Er werd een vrouw en een man in de ambulance onderzocht. Hierna zijn beide personen overgebracht naar het ziekenhuis. Het overige verkeer ondervond enige hinder van het ongeval. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om de voertuigen weg te slepen.

Veel schade bij eenzijdig ongeval op de A20 bij Maasdijk
De politie werd maandagmiddag 9 december omstreeks 17.00 gealarmeerd voor een ongeval op de A20 Links ter hoogte van hectometerpaal 11.0 bij Maasdijk. Aldaar had een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een auto botste tegen de vangrail, de schade is fors. Één rijstrook had een rood kruis.
Een berger heeft het voertuig meegenomen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Auto vliegt uit de bocht en belandt in het water Rijksstraatweg-N468 Schipluiden
Maandagavond 9 december werd de politie gealarmeerd voor een voertuig te water langs de Rijksstraatweg-N468 in Schipluiden. Ter plaatse bleek er een personenauto uit de bocht gevlogen te zijn en belandde hierdoor in het water. De inzittende kon zelfstandig uit het voertuig komen. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om het voertuig uit het water te takelen. De politie sloot de weg richting Maasland af voor het verkeer. Een ambulance was niet nodig omdat er geen sprake was van letsel.  

Bijgebouw van wielervereniging in Maassluis volledig uitgebrand
Op dinsdagavond 10 december moesten de brandweerlieden van Vlaardingen uitrukken naar het wielersparcour aan de Vlaardingsedijk in Maassluis. Aldaar stond een gebouw van de wielervereniging in brand. De brandweer kon de brand moeilijk bereiken door de smalle paden. Na ongeveer een half uur had de brandweer de brand uit. De politie sluit brandstichting niet uit en doet onderzoek. De keet is volledig uitgebrand en kan als verloren worden beschouwen.

Raam en stoeptegels ondergekalkt met witte verf in Maassluis
De bewoners van een woning aan de Zernikedreef in Maassluis schrokken gisteren flink toen zij thuis kwamen en naar buiten keken. Een pot latex die in de achtertuin stond bleek geopend en de hele tuin lag onder de verf. Op het raam van de woning waren handafdrukken te zien die , gezien de grootte, van een kind zijn. Ook waren er bandensporen zichtbaar die leidden naar een pleintje aan de Steenen Dijck in Maassluis. Zo laat de Politie weten op Facebook.

50-jarige Maurice R. vrijgesproken voor moord op zijn vrouw in Maasland
50-jarige Maurice R. is vandaag door de rechtbank in Den Haag vrijgesproken van het doden van zijn vrouw op 11 juni 2017 op de Ingeland in Maasland. Volgens de rechtbank kan niet met voldoende zekerheid worden vastgesteld hoe het dodelijke letsel bij het slachtoffer is ontstaan en of verdachte een rol daarbij had. Lees verder; https://112middendelfland.nl/2019/12/50-jarige-maurice-r-vrijgesproken-voor-moord-op-zijn-vrouw-in-maasland/

Auto klapt tegen boom bij oprit A20 in Maasland
De hulpdiensten werden zaterdagavond 14 december omstreeks 19.00 gealarmeerd voor een ongeval op de oprit A20 Rechts (Richting Vlaardingen) bij Maasland. Naar verluidt is het voertuig van de weg gedrukt door een ander voertuig. Hierdoor is het voertuig in de berm belandt, in de berm is de auto in de tegengestelde richting gekomen en met de achterkant tegen een boom geklapt. De politie had één rijbaan van de oprit afgesloten, het verkeer kon erlangs via de andere rijbaan. Er is met spoed een ambulance ter plaatse gekomen voor één gewonde. Er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.
Een berger heeft het voertuig meegenomen.

Ruzie in een woning op de G.A. Brederolaan in Maassluis
De politie kreeg zaterdagavond 14 december een melding van een ruzie in een woning op de G.A. Brederolaan in Maassluis. Meerdere eenheden kwamen met spoed ter plaatse. Ook een hondengeleider van de politie kwam ter plaatse. De politie-hond werd niet ingezet. Ter plaatse bleek de situatie rustig en kon de meeste politie al snel weer vertrekken. De politie heeft niemand aangehouden.

Grote zoekactie naar te water geraakt voertuig, na aantreffen kletsnatte vrouw op snelweg A4 Schipluiden
Rond de A4 bij Schipluiden hebben de hulpdiensten in de nacht van 18 op 19 december massaal gezocht naar een te water geraakte auto.  Een vrouw liep midden op de snelweg en hield een passerende auto staande. De vrouw was kletsnat en vertelde dat ze met haar auto te water was geraakt. Meteen zijn de hulpdiensten in grote getallen ter plaatse gekomen. Onder andere drie duikteams van de brandweer spoedde zich naar de snelweg. Negen brandweervoertuigen kwamen ter plaatse. De vrouw is door ambulancepersoneel behandeld en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. Lees verder over dit incident: https://112middendelfland.nl/2019/12/grote-zoekactie-naar-te-water-geraakt-voertuig-na-aantreffen-kletsnatte-vrouw-op-snelweg-a4-schipluiden/

Internationaal gezochte Maassluizer aangehouden bij winkelcentrum Palet in Maassluis
De politie heeft donderdagavond 19 augustus een internationaal gezochte Maassluizer aangehouden bij winkelcentrum Palet in Maassluis. In augustus dit jaar ontsnapte de 23-jarige Maassluizer na een verhoor bij de politie in Antwerpen. De man zat sinds 4 juni in België vast wegens een drugsonderzoek, maar wist met handboeien en al te ontsnappen. .

Verdachte aangehouden voor serie inbraken in Maassluis
De afgelopen maanden kreeg de politie aanzienlijk meer meldingen van woninginbraken in gemeente Maassluis. De politie stelde een onderzoek in, dit resulteerde zaterdagochtend in de aanhouding van een 23-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats. Zijn rol bij de reeks inbraken wordt onderzocht. Vanaf half september 2019 tot en met de eerste weken van december was er een piek te zien in het aantal woninginbraken in Maassluis. In de maand november werden zelfs 21 woninginbraken gepleegd. Het onderzoek leidde naar de verdachte, de recherche van het district Rijnmond-Noord doet verder onderzoek naar zijn betrokkenheid.

Twee paarden met wagen te water geraakt Zouteveenseweg Schipluiden
Op de Zouteveenseweg in Schipluiden zijn zondagochtend 22 december twee paarden met wagen te water geraakt. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is onduidelijk. Er viel een gewonde. De vrouw werd onderzocht door ambulancepersoneel, vervoer bleek niet noodzakelijk. De brandweer van Schipluiden, Den Hoorn en De Lier kwamen met spoed ter plaatse om de twee paarden uit het water te krijgen. Doormiddel van een kraan heeft de brandweer beide paarden kunnen bevrijden. Een dierenarts heeft beide paarden gecontroleerd, hoever bekend brachten beide paarden het er zonder grote verwondingen vanaf. De brandweer heeft later de wagen uit het water getakeld en deze afgespoeld.

Diverse bushokjes moeten het ontgelden in Maassluis
23 december- Afgelopen weekend zijn er in Maassluis diverse bushokjes vernield. Onder andere hokjes op de Westlandseweg, Doctor Jan Schoutenlaan en Doctor Albert Schweitzerdreef moeste het ontgelden. Maassluis wordt al langer geteisterd door vernielingen aan bushokjes. In juli 2019 stond de teller al op 25 vernielde bushokjes. Inmiddels is dit aantal fors omhoog gegaan. De kosten voor een vernield hokje liggen rond de 200 euro. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844 of Anoniem. via 0800-7000.

Getuigen gezocht straatroof Wagenstraat Maassluis
De politie kreeg donderdagavond 26 december een melding van een beroving binnen op de Wagenstraat is Maassluis. Aldaar was een persoon beroofd door meerdere personen van zijn/haar telefoon. De politie startte een klopjacht naar de daders in het centrum van Maassluis, uiteindelijk werd er een jonge man aangehouden op de P.C. Hooftlaan in Maassluis. De politie trof de gestolen telefoon aan in de bosjes op de P.C. Hooftlaan. Ook werd er een bivakmuts aangetroffen op de Doctor Kuyperkade.

Politie haalt man van het spoor in Maassluis
De politie heeft zondagmiddag 29 december een man van het spoor gehaald in Maassluis richting Vlaardingen. Meneer was de weg kwijt geraakt en besloot via het spoor een uitweg te zoeken. De politie haalde de man van het spoor af. ”Levensgevaarlijk en een dure boete is het gevolg van zijn domme keuze.” Zo laat Wijkagent Notenboom weten op Twitter.

Foto: Politie

Gestolen MINI Cooper volledig uitgebrand bij Poortershaven in Maassluis
De brandweer van Maassluis en politie moesten maandagavond 30 december uitrukken naar de Poortershaven in Maassluis. Hier stond achter de dijk een Mini Cooper volledig in brand. De brandweerlieden zijn enige tijd bezig geweest met het blussen van de brand. Het voertuig is eerder deze avond vermoedelijk gestolen. De forensische opsporing zal onderzoek gaan doen naar de brand. Het is vrijwel zeker dat de brand is aangestoken. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844 of Anoniem. via 0800-7000.

Dit jaaroverzicht is mede mogelijk gemaakt door: 112Maassluis, District8, 112Waterweg en Westlanders.nu!

Lees ook:

More in:Den Hoorn

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *