Een foto bij de woning van het incident. Foto: Archief 112Maassluis
Maasland

Justitie vervolgt Maaslander Maurice R. (50) voor ‘moord’

Op 11 juni 2017 werden de hulpdiensten omstreeks 01:32 massaal gealarmeerd voor een incident in een woning op de Ingeland in Maasland.
Een zwaargewonde vrouw werd daar aangetroffen onderaan de trap. De vrouw bezweek niet veel later aan haar verwondingen. De man van het slachtoffer werd aangehouden door de politie.

Buren van Maurice en Judith hoorden s’nachts een harde klap. Een buurvrouw zag de verdachte Maurice R. niet veel later buiten een sigaret roken. Pas omstreeks 01:30 werd er alarm geslagen nadat een buurvrouw Judith zwaargewond aantrof.

Judith overleed ten gevolge van een schedelbasisbreuk en hersenletsel. Maurice R. zegt dat zijn vrouw van de trap moet zijn gevallen. Justitie stelt, na forensisch onderzoek, dat Judith met een hard voorwerp op haar hoofd is geslagen en daarna van de trap moet zijn geduwd. De advocaat van Maurice vecht dat scenario met succes aan tijdens een voorbereidende rechtszaak en krijgt zijn cliënt op vrije voeten. Zo meldt het Algemeen Dagblad.

Een patholoog doet momenteel ook onderzoek naar de doodsoorzaak. Donderdag wordt in een rechtszaak de uitslag van het onderzoek bekend gemaakt.

Lees ook:

More in:Maasland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *