Maassluis

Militaire oefening in Maassluis

Op de Adriaan van Heelstraat in Maassluis is momenteel een post voor militairen. De militairen gaan dinsdag 8 oktober weg naar Rotterdam. Het gaat om een oefening:

30 militairen, 12 vrachtwagens en twee Volkswagen Amaroks nemen deel aan de oefening. Vaak oefenen landmachtmilitairen in het bos, maar dit keer zoeken zij een stedelijke omgeving op. Militairen moeten namelijk wereldwijd inzetbaar zijn, zowel in groene als bewoonde gebieden.

De militairen oefenen vooral met het afschermen van voertuigen. Stel dat er een vliegtuig van een eventueel vijand overvliegt, kan het vliegtuig niet zien wat er onder het zeil zit.

Daarnaast deed er zich ook nog een incident voor bij de poort (ook dit is een oefening). Een man kwam aanlopen en werd voor de poort in elkaar geslagen door vier manen. De vier mannen gingen er rennend vandoor. De militairen bij de poort moesten ingrijpen en de gewonde man helpen.

Laan 1940-1945

Het peloton verlaat dinsdag 8 oktober 2019 Maassluis onder begeleiding van Koninklijke Marechaussee via Laan 1940-1945. Ze gaan naar de Waalhaven in Rotterdam. Woensdag 9 oktober 2019 bereidt het peloton zich op het terrein van Rotterdam The Hague Airport voor om op donderdag naar het oefenterrein in Oirschot te verplaatsen.


Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *