AlgemeenBrandweerDen HoornMaaslandSchipluiden

Nieuwe pagers voor brandweervrijwilligers in Westland en Midden-Delfland

Dinsdag 4 juni 2019 ondertekende Esther Lieben, Commandant Brandweer Haaglanden, het contract voor nieuwe pagers (oproepsysteem voor incidenten) met Firecom. Door middel van de nieuwe pagers kunnen vrije-instroom collega’s (brandweervrijwilligers) nóg sneller hulpverlenen.

De nieuwe pagers (Swissphone RES.Q flex pager) gaan ervoor zorgen dat de brandweer nóg sneller bij incidenten aanwezig kan zijn. Na een alarmering is in de kazerne meteen zichtbaar welke vrijwilligers opkomen. Op deze manier is er direct beeld van de paraatheid en kan er actie ondernomen worden als er vrije-instroom collega’s tekort zijn.

Pagers voor vrije-instroom collega’s

De pagers zijn bedoeld voor vrije-instroom collega’s van tien kazernes van Brandweer Haaglanden in het Westland en Midden-Delfland. Deze collega’s werken niet permanent op een kazerne, maar worden pas opgeroepen via de pagers als er een incident plaatsvindt. Het voordeel van de nieuwe pager is dat als de pager afgaat door bemanning terugkoppeling gegeven wordt over de beschikbaarheid. Voorheen kon dit niet. Met deze nieuwe functionaliteit wordt er sneller bepaald of een brandweervoertuig volledig bemand is. Hierdoor kunnen we nóg sneller bij incidenten aanwezig zijn en onze dienstverlening inzetten.

Testfase

Circa zes maanden geleden zijn vrije-instroom collega’s van kazerne Schipluiden en kazerne Den Hoorn begonnen aan een testfase met de nieuwe pagers. De keuze is gevallen op de pagers van Firecom. Dit bedrijf is gespecialiseerd in oplossingen voor snelle alarmering van personen en heeft betrouwbare communicatiemiddelen om direct in een groep te communiceren. De pagers zijn gebruiksvriendelijk, niet te groot én de batterij gaat langer mee.

De brandweer van Maasland nam tijdens de weekelijkse oefenavond de nieuwe pagers in ontvangst. Er werd meteen even een testmelding verstuurd.

Foto: Brandweer Maasland
Foto: Brandweer Maasland

Lees ook:

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Algemeen