Een foto bij het incident. Foto: 112Maassluis.
Maasland

OM gaat niet in hoger beroep tegen vrijspraak Maurice R.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag gaat niet in hoger beroep tegen de vrijspraak van Maurice R. Zo meldt Omroep West.
De 50-jarige Maaslander werd op 12 december vrijgesproken voor betrokkenheid bij de dood op zijn vrouw aan het Ingeland in Maasland.

Achtergrond
In de nacht van 11 juni 2017 belde Maurice R. met 112. Hij verklaarde dat hij zijn vrouw zwaargewond onder aan de trap had gevonden. Hij wist niet wat er was gebeurd en hoe zij was gevallen. Het slachtoffer, met zeer ernstig letsel aan haar hoofd, overleed diezelfde dag nog aan haar verwondingen.
Vaststaat dat beiden heel veel hadden gedronken. De Maaslander heeft echter van meet af aan volgehouden dat hij niets met de dood van zijn vrouw te maken heeft gehad. 

Geen duidelijkheid over ontstaan van het letsel
Er is veel onderzoek gedaan door een forensisch patholoog, forensisch arts en andere deskundigen. Volgens hen is geweld door slaan (veel) waarschijnlijker dan alleen een val, maar zij kunnen geen eenduidige uitspraak doen over de oorzaak van het letsel. Een complexe val van de trap waarbij haar hoofd tegen de muur en de vloer aankwam, kan zeker niet worden uitgesloten.

De rechtbank stelde vast dat de deskundigenrapporten onvoldoende zijn om met zekerheid te zeggen hoe het letsel is ontstaan en of verdachte daarbij een rol heeft gespeeld. Op geen enkele andere manier kan worden opgehelderd wat die nacht is gebeurd.

Vrijspraak
De rechtbank is van oordeel dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs is dat de verdachte het letsel heeft toegebracht waaraan het slachtoffer is overleden. Daarom werd hij vrijgesproken.

Lees ook:

More in:Maasland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *