Foto: Archief Brandweer
AlgemeenBrandweerMaassluis

Open dag brandweer en veiligheidsmarkt in Maassluis

Op zaterdag 23 november organiseert de brandweer van Maassluis samen met de gemeente Maassluis een Open Dag / Veiligheidsmarkt.
Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom bij de brandweerkazerne aan de Elektraweg 3 in Maassluis. Kom langs en maak kennis met alles op veiligheidsgebied. Op de Veiligheidsmarkt vindt u alle informatie over het (brand)veiliger maken van uw huis. Wat moet u doen en wat juist niet.

Maak kennis met de brandweerploeg van Maassluis en bekijk de brandweerauto’s en test je zintuigen als de beleveniscontainer vol rook staat.
De brandweer komt zelf ook in actie en laat tijdens demonstraties zien wat de brandweer in huis heeft. Bijvoorbeeld hoe je iemand uit een auto bevrijdt of wat je wel of niet moet doen bij een vlam in de pan.

Daarnaast kunt u ook kennismaken met specialistisch materiaal zoals een groot bluskanon die kan worden ingezet bij grote branden in het Rotterdamse Havengebied. En hoe gaat de brandweer om met branden in rieten daken? Hoe doet de brandweer onderzoek naar de oorzaak van een brand?
Kom langs en ervaar en bekijk het zelf!

Voor de kinderen is er een brandweer-springkussen en ook de jeugdbrandweer is aanwezig zodat uw kinderen kunnen ervaren wat het is om te blussen.


Lees ook:

More in:Algemeen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *