Archief
Maassluis

Opnieuw hoogwater verwacht in Maassluis

In verband met de verwachte weersomstandigheden wordt er hoogwater in Maassluis verwacht.

Op dinsdag 11 februari 2020 wordt omstreeks 04.00 uur bij de buitenhaven in Maassluis een waterstand van 2,24 meter boven NAP verwacht. Dit is een inschatting!

Verwachte gevolgen
Vanaf 1,85 meter boven NAP (omstreeks 03.00 uur) begint de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade onder te stromen en er komt water op het wegdek van de Govert van Wijnkade (buitendijks gedeelte) te staan.

Wat doet de gemeente?
De gemeente sluit de loswal af om te voorkomen dat mensen hun voertuig op de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade parkeren. U kunt de loswal nog wel verlaten. Op de Govert van Wijnkade t.h.v. het douanehuisje worden afzettingen geplaatst om te waarschuwen voor het hoge water i.v.m. parkeren.

De politie waarschuwt zo nodig eigenaren van voertuigen die er al geparkeerd staan.

Wat kunt u zelf doen?
U bent zelf verantwoordelijk voor het treffen van maatregelen om schade aan uw eigendommen te voorkomen. Denk aan het verplaatsen van uw auto naar een hoger gelegen terrein. Parkeer uw voertuig in ieder geval niet op de loswal bij de Burgemeester de Jonghkade of op de Govert van Wijnkade langs de waterkant.

Als u in het gebied geparkeerd staat waar hoog water wordt verwacht, parkeer uw auto dan tijdig ergens anders. Auto’s die blijven staan als de kade onderloopt, worden niet weggesleept en komen deels onder water te staan. Parkeren in buitendijks gebied is altijd voor eigen risico.

Het voorspellen van een verhoogde waterstand is van een aantal factoren afhankelijk; de windrichting, windsnelheid, de baan, grootte en diepte van de depressie, eventuele grote waterafvoer van de bovenloopse rivieren en de stand van de maan. De gemeente krijgt de gegevens door van het Watermanagementcentrum Nederland (onderdeel van Rijkswaterstaat).

Koning Willem-Alexanderboulevard
Door hekgolven van voorbij varende schepen kan water over delen van de Koning Willem-Alexanderboulevard stromen (de boulevard langs de Nieuwe Waterweg).

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *