Foto: 112Waterweg
BrandweerDen HoornMaaslandMaassluisPolitieSchipluiden

Overzicht incidenten jaarwisseling 2019-2020

Op 31 december en 1 januari hebben er meerdere incidenten plaatsgevonden in Midden-Delfland en Maassluis. Hier een overzicht van alle incidenten.

Containerbrand
De eerste melding van onze regio kwam binnen op 31 december om 12:53. De brandweer van Maassluis moest uitrukken naar de Koning Willem Alexander Boulevard voor een containerbrand.

Containerbrand
Omstreeks 15.00 moest de brandweer van Maassluis opnieuw uitrukken voor een containerbrand. Er was een container in brand gestoken op de Mesdaglaan, na het blussen van deze brand kon de brandweer weer terug naar de kazerne.

Buitenbrand
Omstreeks 16.00 zag een Maassluizer rookwolken komen vanaf een terrein bij de Deltaweg in Maassluis, aldaar stond een pallet in brand. De brandweer van Maassluis kwam ter plaatse en bluste de brand.

Containerbrand
Tijdens het blussen van de brand op de Deltaweg kwam er een volgende melding binnen. Bij het Ichtus aan de Steenen Dijck in Maassluis was ook een container in brand gestoken, een ander voertuig van brandweer Maassluis ging naar die melding.

Brand in een schuur
Omstreeks 18.30 werden de brandweer van Maasland en Maassluis gealarmeerd voor een brand in een schuur op de Van Beethovenlaan in Maassluis. Aldaar was een uitslaande brand in een schuur, ook kwam er veel rook vrij. De brand was redelijk snel onder controle.

Containerbrand
De brandweer van Schipluiden kreeg omstreeks 19.40 een melding van een containerbrand op de Keenenburgweg in Schipluiden. Aldaar zou ter hoogte van de Albert Heijn een kledingcontainer in brand staan.

Buitenbrand
Omstreeks 20.00 werd de brandweer van Maasland opnieuw opgeroepen voor een buitenbrand op de ‘S-Prinsesingel in Maasland. Aldaar zou volgens de alarmering afval/rommel in brand staan.

Lawinepijl ontploft in kinderkamer
Omstreeks 20.43 werden de brandweerkorpsen van Maasland en Maassluis opnieuw gealarmeerd. Op de Olmendal in Maassluis was een lawinepijl ontploft in een kinderkamer. Hierdoor is er ook brand ontstaan. De brand was snel onder controle, de brandweer van Maasland kon onderweg naar de brand alweer terugkeren. Lees hier meer over dit incident: https://112middendelfland.nl/2019/12/lawinepijl-vliegt-kinderkamer-in-olmendal-maassluis/

Gebouwbrand
De brandweer van Maassluis werd omstreeks 22.00 gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Burgemeester Dommisseplantsoen in Maassluis. Mogelijk zou daar brand zijn in een woning, de brandweer heeft alles gecontroleerd maar geen brandhaard aangetroffen.

Vernieling
Bij basisschool De Dijck aan het Dennendal in Maassluis is een ruit vernield met een steen. Ook is er vuurwerk in de school gegooid. Hoe groot de schade is, is onbekend. De politie is ter plaatse geweest maar heeft voor zover bekend niemand meer aangehouden.

Gebouwbrand
De brandweer van Maassluis kon maar kort de jaarwisseling vieren, op 1 januari omstreeks 00.22 gingen de piepers af voor een brand in een restaurant op de Dennendal in Maassluis.
In een restaurant/bar was brand uitgebroken, er kwam veel rook vrij.
De brandweer schaalde op naar het sein ‘Middel Brand’, ook een officier van dienst kwam ter plaatse. De schade aan het pand is groot. Lees hier meer over dit incident: https://112middendelfland.nl/2020/01/veel-schade-na-brand-in-een-restaurant-dennendal-maassluis/

Foto: 112Waterweg

Containerbranden
De brandweer van Maassluis moest op 1 januari om 11.19 en 12.41 uitrukken naar de Burgemeester Dommisseplantsoen en de Wip in Maassluis voor een containerbrand. In beide gevallen ging het om een kleine brand.

Statistieken Rotterdam-Rijnmond

In totaal zijn er in de regio Rotterdam-Rijnmond 59 personen aangehouden voor verschillende feiten. Er zijn twee zwaargewonden, zo’n 45 autobranden en tientallen andere incidenten maakten dat hulpverleners in de eenheid Rotterdam tijdens de jaarwisseling de handen vol hadden.

De brandweer kreeg 709 meldingen te verwerken. Het grootste deel van de inzet was voor container- en kleine buitenbranden. In 38 gevallen ging het om een brandmelding in een gebouw of woning. Ook waren er 42 meldingen van branden waar een voertuig bij was betrokken.

Tijdens de jaarwisseling bleven grote incidenten in de regio Rotterdam-Rijnmond uit. Ook bleef het met name beperkt tot materiele schade. Het ambulancepersoneel had het vooral na de jaarwisseling erg druk met een piek tussen 0.00 en 04.00 uur. In totaal werd ze 170 keer* bij een incident gevraagd.

* Deze getallen betreffen de periode van 31 december 21.00 tot 1 januari 08.00 uur. Bron: VRR

Lees ook:

More in:Brandweer

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *