Foto: archief
Maassluis

Politie in bijna 86 procent van de spoedmeldingen in Maassluis op tijd aanwezig

De politie is de afgelopen jaren steeds sneller bij spoedmeldingen in de gemeente Maassluis. In 2015 was de politie in 82,1% van de gevallen op tijd aanwezig bij de zogeheten prioriteit 1 meldingen. In 2019 was de politie in 85,7 procent van de gevallen binnen de landelijk gestelde 15 minuten ter plaatse.

In de maanden mei en december was de politie in meer dan 90% van de gevallen op tijd bij spoedmeldingen aanwezig. In de maand augustus daalde het percentage even naar 78,4 procent.

Wachten op de politie
In 1 geval in 2019 moest iemand langer dan 120 minuten wachten tijdens een spoedmelding. In 60 gevallen was de politie te laat aanwezig bij een spoedmelding. Dit gaat dan om een wachttijd tussen de 16 en 120 minuten. De politie ontving in 2019 zo’n 400 spoedmeldingen. Dit gaat dan over meldingen van inbraak tot een reanimatie.

Bezetting
Maassluis valt onder het district Waterweg. Vanuit de politieorganisatie heeft Maassluis één politievoertuig aangewezen gekregen. Door personeelstekort is de politiewagen van Maassluis ook vaak de politiewagen voor Hoek van Holland. Hierdoor moet één wagen, twee gebieden bezetten. Tijdens drukke avonden zoals zaterdagavond of oud en nieuw zet de politie extra personeel in. Ook zijn er overdag vaak wijkagenten te vinden met hun voertuig in Maassluis.

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *