Foto: Facebook Politie Westland
Den HoornMaaslandPolitieSchipluiden

Politie Westland neemt nieuw dienstvoertuig in gebruik

Politie Westland heeft een nieuw dienstvoertuig in gebruik genomen. De Mercedes Vito zal worden gebruikt voor de noodhulpdienst/surveillance. Zij handelen alle 112 meldingen af in het Westland en Midden-Delfland. Als er geen melding is surveilleren de wagens door het Westland en Midden-Delfland. De bus is onderdeel van de nieuwe landelijke aanbesteding.

Landelijk
De Mercedes Vito zal de Volkswagen Transporter gaan vervangen. Het gaat om 400 nieuwe bussen voor de noodhulp en 75 bussen voor de hondenbrigade. ‘De bus heeft achterin meer ruimte gekregen doordat de elektronica is weggewerkt in de auto zelf’, zegt testrijder Marco de Vos van basisteam Rivierenland-West Eenheid Oost-Nederland. ‘Doordat de bus wat lager is, is de instap wat makkelijker. Daarnaast zijn de lendesteunen van de stoelen weggehaald, zodat je ook met portofoon en wapen snel in en uit kunt stappen.’

”Het is een heel praktisch voertuig. We kunnen achterin de bus een tafeltje en stoeltje uitklappen, zodat we in dit voertuig ook uitgebreid een verklaring op zouden kunnen nemen van een aangever of getuige. ” Zo laat Politie Westland op Facebook weten.

Lees ook:

More in:Den Hoorn

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *