Archief
Maassluis

Tien jaar cel voor een 47-jarige Rijswijker voor dood Maassluise cafébaas

De rechtbank in Den Haag heeft een 47-jarige Rijswijker een celstraf van tien jaar opgelegd, voor het vermoorden van zijn ex-schoonvader, een bekende cafébaas uit Maassluis. De rechters geloven niet dat het slachtoffer om het leven is gekomen door een val over een bed. Hij werd namelijk gewurgd. Zo meldt de WOS.

Op 13 maart 2018 werd de 52-jarige cafébaas uit Maassluis dood gevonden in Rijswijk, in het huis van zijn voormalige schoonzoon. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er genoeg aanwijzingen om aan te nemen dat die hem om het leven heeft gebracht.

Wanneer Lian Boel die middag niet komt opdagen bij een afspraak, wordt de politie gealarmeerd. Die vindt hem bij zijn voormalige schoonzoon in huis, dood naast het bed. In het bed, onder een deken, ligt de voormalige schoonzoon. Pas als ze hem aan zijn schouders schudden, wordt hij wakker. Hij blijkt slaapmedicatie te hebben ingenomen.

De 47-jarige man vertelt dat hij ruzie had gekregen met zijn ex-schoonvader, daarbij was geduwd en getrokken en was Boel over de rand van het bed gevallen. Daarna bleef die stil liggen. Niet wetend wat hij toen zelf moest doen, heeft de verdachte slaappillen ingenomen en is in het bed gaan liggen.

Gewurgd
Het Openbaar Ministerie gelooft niets van de verklaring van de verdachte. Om te beginnen heeft hij wisselende verklaringen afgelegd over hoe meneer Boel nu precies zou zijn gevallen. Daarnaast heeft hij ook geen aannemelijke verklaring waarom hij geen hulp heeft gezocht, als het inderdaad een ongeluk is geweest. ‘In plaats daarvan liet hij meneer Boel aan zijn lot over,’ zei de officier van justitie op een eerdere zitting.

Het OM eiste op een eerdere zitting een celstraf van 8 jaar, maar dit is uiteindelijk dus tien jaar geworden.

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *