MaaslandPolitie

Twee celstraffen geëist na gijzeling aan de Tijns in Maasland

Als het aan de officier van justitie in Den Haag ligt, gaan een 22-jarige Rotterdammer en een 35-jarige Delftenaar respectievelijk vijf en drie jaar de cel in. De twee worden ervan verdacht dat ze afgelopen zomer een 51-jarige man uit Maasland in zijn woning aan de Tijns hebben bedreigd en gegijzeld in zijn eigen woning. Zo meldt de WOS.

De man uit Delft zou ook een ruit in de woning kapot hebben gemaakt. Tegen hem is vier jaar celstraf waarvan 1 jaar voorwaardelijk geëist. De Rotterdammer stond ook terecht voor een diefstal een week eerder in Amsterdam. Tegen de Rotterdammer is vijf jaar celstraf geëist.

Grote politie-inzet
De politie kreeg maandagavond 29 juli 2019 een melding van een gijzeling op de Tijns in Maasland. De politie kwam met tientallen agenten ter plaatse. Agenten in kogelwerende vesten omsingelde de woning, later die avond viel de politie de woning binnen. Er bleek niemand meer in de woning. De politie maakte een Plaats Delict. De recherche en Forensisch Opsporing (FO) deden tot laat in de avond onderzoek. De bewoner (het slachtoffer) werd dezelfde dag nog aangetroffen en bleek ongedeerd.

Een dag na de politie inzet waren er veel geruchten in het dorp. Zo zei een vrouw bij een interview van de WOS dat er schoten zouden zijn gehoord. Op de parkeerplaats voor de woning was een flink spoor bloed te zien wat naar de achtertuin van de woning liep.

Lees ook:

https://112middendelfland.nl/2019/07/grote-politieactie-in-maasland-man-gezien-met-wapen/

Lees ook:

More in:Maasland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *