Boot in brand gestoken Trekkade Maasland.
MaaslandMaassluis

Verdachte van bootbranden in Maasland en Maassluis weer op vrije voeten

Maaslander Ferass A., die wordt verdacht van een serie bootbranden in Maasland en Maassluis, komt toch weer vrij uit voorarrest. De 24-jarige jongeman is al tweemaal eerder voorlopig vrijgelaten, maar werd weer opgepakt omdat hij voorwaarden aan zijn laars lapte. Zo meldt Omroep West.

Maasland en Maassluis werden juni en juli 2018 geteisterd door meerdere branden. Zowel boten, fietsen, een auto en een deur van een gebouw van de scouting in Maasland gingen in vlammen op.
De politie had in juli 2018 een 24-jarige Maaslander aangehouden aan het Delkamp in Maasland. De verdachte Ferass A. wordt verdacht van meerdere brandstichtingen.

In januari 2019 werd Ferass A. vrijgelaten. Dit omdat het brandtechnisch onderzoek langer zou gaan duren. De verdachte mocht onder voorwaarden het onderzoek in vrijheid afwachten.
De verdachte kreeg een enkelband om en mocht niet in Maasland komen, ook mocht de verdachte geen alcohol en/of drugs gebruiken.

Ferass probeerde het alsnog te gebruiken door middel van zijn urine te verwisselen bij een test, maar werd opgepakt en vastgezet. In augustus 2019 werd hij opnieuw voorlopig vrijgelaten, aangezien er nog steeds geen datum voor de rechtszaak in zicht was. Maar Ferass schond voor de tweede keer de afspraken en werd opnieuw vastgezet.

Volgens de WOS weigerde de rechtbank in oktober de verdachte nog eens vrij te laten, maar vandaag besloot de rechter toch om Ferass A. voor de derde keer vrij te laten. Ook mag Ferass weer in Maasland komen.

De verdachte, die de brandstichtingen ontkent, verklaarde woensdag bij de rechtbank bij zijn opa in Spijkenisse te gaan wonen. De inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak is op 17 april. Zo meldt de WOS.nl

Lees ook:

More in:Maasland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *