MaassluisPolitie

Verdachte van twee overvallen op de Primera in Maassluis langer vast

De 21-jarige man uit Maassluis die wordt verdacht van twee gewapende overvallen op de Primera aan de Doctor Kuyperkade in Maassluis, blijft vastzitten. De Maassluizer moet zijn proces in de cel afwachten.

De advocaat van de 21-jarige Maassluizer vroeg de rechtbank de Maassluizer vrij te laten, maar hier ging de rechtbank niet mee akkoord.
De 21-jarige verdachte, Can T., wilde graag naar huis, vooral omdat er een familielid is overleden. Can T. ontkent de overvallen te hebben gepleegd, wel zei hij erover gelezen te hebben.

Twee overvallen
Op zaterdagochtend 29 december 2018 werd de Primera voor het eerst overvallen. Toen kwam er een overvaller binnen met een mes en bedreigde de medewerkers. Op 16 september 2019 werd de winkel opnieuw overvallen, dit keer had de overvaller een wapen bij zich. Een medewerkster en een getuige die te hulp schoot, zijn licht gewond geraakt bij de overval.

Één dag na de overval op 16 september 2019 werd de 21-jarige Maassluizer aangehouden door de politie. Eerst werd de Maassluizer alleen verdacht van de overval in 2019, maar nu ook van de overval in 2018.
Uit onderzoek blijkt dat op camerabeelden hetzelfde rode horlogebandje is te zien. Verder zijn er bij hem krasloten aangetroffen die uit de winkel zijn weggenomen, had hij ineens veel geld tot zijn beschikking en blijkt hij op nieuwswebsites te hebben gezocht naar informatie over de overval. Zo meldt het AD.

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *