Een foto bij het incident. Foto: 112Maassluis.
Maasland

Was het incident op de Ingeland in Maasland een ongeval of moord?

Op zondag 11 juni in 2017 moesten de ambulancezorg, de politie en het Mobiel Medisch Team uitrukken naar het Ingeland in Maasland. De politie trof daar een zwaargewonde vrouw aan onderaan de trap. De vrouw bezweek later aan haar verwondingen. De politie had kort na het incident -de man van de vrouw- Maurice R. aangehouden als verdachte.

Opmerkelijk is dat een buurvrouw de bewuste zaterdagavond rond half twaalf een bons hoorde en daarna Maurice buiten een sigaretje zag roken. Pas tegen half twee sloeg hij alarm. Zo meldt het Algemeen Dagblad.

Vandaag was de rechtszaak over het incident.
Aan het begin van de rechtszaak werd de 112 opname beluisterd. Hierop is te horen dat de verdachte Maurice R. zegt ”Mijn vrouw is gevallen, overal bloed. Ik denk een borreltje te veel. Ze ademt wel maar heel zwaar. Ik ben al een uur bezig. Ze is sowieso niet van de trap gevallen.”

Later in de rechtszaak komen vier deskundigen. Zij hebben ook onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak. Drie deskundigen zijn werkzaam bij het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) de andere deskundige werkt als zelfstandige.

Drie deskundigen zeggen dat de doodsoorzaak niet een val van de trap is. De andere deskundige zegt dat de oorzaak zeker wel een val van de trap zou kunnen zijn geweest. Zo meldt Politie- justitieverslaggever Miranda van Dam op Twitter.

De zaak gaat verder op 28 november.
Zie hier alles wat er vandaag is besproken in de rechtbank:

© 112Maassluis

Lees ook:

More in:Maasland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *